Mobilització ciutadana i una moció per evitar l’ enderroc del mític Teatre L’ Artesà del Prat

Avui dimecres 6 de juliol, a les 18.30 h., s'ha convocat una cassolada popular a la Plaça de la Vila del Prat de Llobregat per donar suport a la moció que es presentarà al ple de l'Ajuntament per demanar la rehabilitació del Centre Artesà i exigir un procés participatiu que configuri un pla d'usos adaptat a les necessitats de les entitats i veïnat del Prat.

El Centre Artesà aixecat el 1919, és l’edifici modernista més emblemàtic del Prat de Llobregat: patrimoni històric, arquitectònic, social, emocional i cultural. Des de l’any 1988 roman tancat, tot i que durant tot aquest temps l’Ajuntament n’ha estat primer el llogater i després el propietari. Ara el Consistori acaba de presentar un projecte anomenat “Històries”, que, si es fa realitat, suposa enderrocar aquesta històrica construcció per edificar en el seu lloc un nou teatre, encara que hi ha un informe que mostra que la rehabilitació de l’Artesà és possible.

Segons la Plataforma Salvem l’ Artesà del Prat “Tot plegat, de manera unilateral, sense cap transparència ni cap procés participatiu que doni veu als veïns i veïnes, i a les entitats del Prat, que han estat durant dècades lluitant per salvar l’edifici, rehabilitar-lo i recuperar el seu ús.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article