L’ enderroc del Teatre l’ Artesà del Prat més a prop, l’ equip de govern i part de l'oposició tomben una moció per evitar-ho

La moció, presentada per la plataforma 'Aturem l'enderroc, salvem l'Artesà', no va prosperar amb els vots en contra de l'equip de govern (PSC I ICV_EUiA) i el PP, amb les abstencions de Ciutadans i Se Puede. Per la seva banda van votar a favor de la mateixa ERC, CDC, Guanyem i els regidors no adscrits José López i Norman Muñoz.

Aquesta demanava aturar l'actual projecte de construcció d'un nou teatre impulsat per l'Ajuntament, rehabilitar l'espai per evitar la seva degradació i impulsar un procés participatiu entre la població. A la moció, la plataforma denuncia “la manipulació del consistori en assegurar que l'enderroc és necessari i ocultant la informació d'experts que ho contradiuen” i aposten per rehabilitar l'espai. També titlla de "partidista i subjectiu" el jurat que va decidir el projecte guanyador, ja que 10 dels 16 membres que el conformaven "estan estretament relacionats amb l'Ajuntament".

Un altre punt que ressalta la plataforma “és la falta de participació de la població en aquesta decisió, recordem l'incompliment del programa d'ICV-EUiA de les eleccions que van guanyar el maig del 2015, i reclamem un procés en què els pratencs puguin decidir el futur i l'ús d'un espai que es pagarà amb diners públics.” 'Aturem l'enderroc, salvem l'Artesà', assegura que “Tot i perdre la moció, el manifest de la plataforma contra aquest projecte compta amb més de 3.000 adhesions, que considerem ens dóna legitimitat per continuar lluitant per salvar l'edifici més emblemàtic de la ciutat.”

Comentaris

Aturem l\'enderroc, salvem l\'Artesà El Prat de Llobregat
1.

Per adherir-se al manifest de la plataforma 'Aturem l'enderroc, salvem l'Artesà':
http://salvemlartesa.cat/adhereix-te/

Comenta aquest article