Balmon prohibeix parlar de la consulta del 9N als plens municipals de Cornella

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Cornellà, en sessió el 19 de setembre, ha determinat per voluntat del PSC, partit amb majoria absoluta al consistori, evitar que el debat de la moció arribi al proper ple de 25 de setembre.

La moció a l'Ajuntament de Cornellà ha estat presentada per Convergència i Unió, i demanava el suport a la consulta del 9 de novembre, com tants municipis i entitats estan fent aquests dies. “La moció que s’està presentant a tots els ajuntament per plens extraordinaris, donada la transcendència d’aquesta, a Cornellà l’Alcalde Balmón no deixa ni debatre-la en un Ple ordinari” afirma Jordi Rosell, portaveu de CiU a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat. El PSC ha justificat la negativa del seu grup a tractar aquesta qüestió escudant-se en l'article 133 del Reglament Orgànic Municipal (ROM), que diu que “no es poden presentar mocions sobre assumptes que excedeixin de la competència municipal”. 
Aquesta no és la primera vegada que succeeix un fet semblant, ja que el grup municipal de Convergència i Unió va presentar una moció fa un any per adherir Cornellà al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que també no va ser portada a Ple. També una altra moció per votar l’ingrés de Cornellà a l’AMI (Associació de Municipis per a la Independència) al febrer de 2012, i tampoc va passar de la junta de portaveus, tot i debatre’s l’adhesió a una entitat municipalista. Un altre exemple és la moció d’adhesió al Cornellà Decideix fa uns quatre anys, moviment ciutadà que va aconseguir més d’un 10% de participació en una consulta sobre la independència de Catalunya en una ciutat de quasi bé 90.000 habitants. La moció inclou el compromís de l’ajuntament de “garantir la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern de la Generalitat de Catalunya.”
Una consulta, que es convocarà la setmana que ve emparada en el marc legal de la llei de consultes que el Parlament aprovarà aquest divendres. El text també explicita el suport al President i el Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i a tots els partits que donen suport a la convocatòria. Així mateix, amb l’aprovació d’aquesta moció, l’Ajuntament també quedaria compromès a encoratjar la participació dels ciutadans. “El PSC segueix donant l’esquena a tot moviment de participació ciutadana, tant si és d’àmbit nacional com la consulta del 9 de novembre, com si es tracta de l’estricta participació dels cornellanencs i cornellanenques com el Cornellà Decideix”. La moció no ha volgut ser signada per ICV-EUiA, tot i tractar-se de la mateixa moció que en d’altres municipis, però sí que garantien el vot afirmatiu si s’hagués portat a Ple.

Comentaris

Emiliano cornellà
4.
Por fin una noticia sobre el 9-n que me genera ganas de escribir unas frases. Me parece muy inteligente por parte del alcalde de cornellà que impida (tengo alguna duda) hablar en el pleno de temas que no tienen la más mínima importancia para los acontencimientos que nos está tocando vivir desde el año 2008 (la crisis). Es un asunto sin importancia en este momento (la consulta, urnas a la calle, derecho a decidir...). Lo importante es que se pongan manos a la obra y hagan políticas que saquen a la gente de la miseria en la que nos están sumiendo. Miseria médica, educativa, moral. Para revisar el pacto fiscal o revisar la aportación de Catalunya a españa no hacía falta montar este lío de convicencia.
nasi girona
3.

Balmon el hombre en la sombra, buen comer y buen beber al servicio del PSOE, cuando estudio a este tipejo me da la sensacion de que como escribe Sanchez Piñol en su libro "Victus", es un gran "Felpudo Rojo", que a la hora de la verdad, pirara para los madriles en busca de algun cargo por los servicios prestados, gente asi que mueve los hilos sin que nadie lo conozca, no son de fiar lo mas minimo.

xavier gomez cabrera cornella llobregat
2.

no soc del pp ni de ciudatants ni de cap partit politic pero crec que tindriem el dret de anar a votar

nohihadret
1.

Ho sé de bona tinta. Se li va endur el cotxe la grua de Sant Joan Despí i es va presentar amb tota xuleria a l'estil "no sabéis quien soy yo", exigint portar-se el cotxe sense complir com qualsevol ciutadà. Ho va exigir i va trucar al seu amic Poveda. Finalment se'l va endur sense pagar un cèntim. Que corri xq és cert.

Comenta aquest article