Llibres per votar SI o NO...

Com ser un bon Català: 50 instruccions fàcils. Quim Morales
Pagar peatges, llegir les esqueles, menjar calçots, sortir a la Gigafoto, escoltar la COPE...“Com ser un bon català” és la guia imprescindible per assolir el nivell òptim de catalanitat de forma senzilla i, sobretot, amb molt humor. Aquest manual de capçalera analitza amb precisió els punts clau de la complexa identitat catalana i proposa 50 instruccions fàcils per reafirmar el sentiment nacional. Malgrat el que pugui semblar, exercir com a català és un repte molt assequible. Al capdavall, tampoc és tan difícil beure del porró sense perdre un ull, dir l’hora correctament, tenir amplis coneixements de meteorologia o anar a buscar a bolets i trobar-ne.

17:14 l'hora del poble. Anna Rosenfeld i Joan Serra
La Via Catalana des de dins. Com es va fer la mobilització més gran de la nostra història. A les 17:14 de l’Onze de Setembre del 2013, Catalunya es va donar la mà. Un petit gest de centenars de milers de persones que va travessar tot el país, des de la Catalunya Nord fins al País Valencià. Un gest inoblidable, una cadena humana pacífica i democràtica que simbolitzava el compromís d’un poble amb la seva llibertat. Més de 2.000.000 de persones. Però també 800 fotògrafs, 30.000 voluntaris, 200 corresponsals estrangers, 400 quilòmetres, 122 cadenes humanes arreu del món, 24 ultralleugers i 1.150 periodistes acreditats. Però, de qui va ser la idea? Com s’organitza un esdeveniment d’aquesta magnitud i transcendència? Qui són els herois anònims que amb la seva feina van fer-ho possible?
Votaré NO a la secesión de Cataluña. Juan Carlos Girauta
Aquesta obra també està dirigida als que senzillament dubten. Als que sense haver-se sentit mai molestos per les formes dels nacionalistes, si troben raons per recelar de les estratègies d’Artur Mas al concloure la seva primera legislatura. Un procés que ha agrupat a diferents grups, els nacionalistes tradicionals, els que sempre s’han mostrat independentistes i els que acaben de descobrir es senten incòmodes amb Espanya. “Els catalans tenim molt a perdre en aquest procés, tinc la ocasió de explicar-ho cada dia per la meva professió de periodista, m’atreveixo a dir que si arribat el moment s’hagués de votar, votaria NO. I m’atreveixo a demanar-li a vostè que també voti NO, pel be de Catalunya”Carta a un indecís. Eduard Voltas
Eduard Voltas és partidari del sí i en aquesta carta s'adreça obertament a tots els que dubten. Carta a un indecís és un text breu, directe i honest, escrit amb passió però farcit de raons i arguments. Un llibre que convida a imaginar, i a construir, un futur millor.«Si algú t'ha dit que la independència ho resol tot, t'ha mentit. La independència no ho resol tot. Molts pensem que és una gran oportunitat per solucionar moltes coses, però no té propietats màgiques. La independència és només un instrument, una eina, i les eines es poden fer servir bé o malament. No hi ha cap garantia que Catalunya sàpiga fer servir bé aquesta eina i en tregui el màxim profit. Així que si has començat la lectura esperant un catàleg de garanties de millora firmat davant de notari, val més que no continuïs llegint. Aquesta carta només pretén compartir amb tu per què crec que, racionalment, hi ha motius molt poderosos per pensar que l’eina la necessitem, que és bona, que la sabrem fer servir bé i que, per tant, val la pena apostar-hi»

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article