Relleu exprés a l’alcaldia de Sant Boi.

L’actual Alcalde de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch, anuncia que el proper 10 de Maig dimitirà en un ple extraordinari, tot apunta a que el seu lloc l’ocuparà Lluïsa Moret i de retruc es potenciarà la seva candidatura de cara a les properes eleccions municipals del 2015.

Repassant casos semblants trobem Antoni Poveda (PSC) que va arribar a l’ alcaldia de Sant Joan Despí al 2006 de la mateixa manera i fa poc hem vist dos relleus de característiques semblants, un a descobert amb el relleu de Joaquim Balsera (PSC i President del Consell Comarcal del Baix Llobregat) per l’actual Alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez, i altre encobert a Martorell, amb la delegació de funcions de l’actual Alcalde i President de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve a la figura de Xavier Fonollosa, actual Tinent Alcalde de la població martorellenca.
Segons es comunica a la nota de premsa les raons són ambigües “raons personals” però segons fonts properes a l’encara Alcalde Socialista, aquest ja hauria fet aproximacions a partits més oberts amb el dret a decidir i on el sector catalanista del PSC es troba més còmode.
Aquest fet pot deixar entreveure que formi part d’una estratègia dissenyada per l’Alcalde de Cornellà Antonio Balmón, Secretari d’acció política del PSC i membre de l’ executiva Nacional dels Socialistes, per col·locar a algú de la seva confiança envers les  aproximacions de dirigents socialistes amb el dret a decidir al Baix. Els socialistes volen intentar mantenir l’ hegemonia a l’anomenat “cinturó vermell” a cop d’autoritat, on veuen que les promeses federalistes xoquen amb la idea cada vegada més estesa de la població, on prima el dret a decidir per damunt d’aventures impossibles amb un estat espanyol que ni escolta ni vol deixar parlar.  

Comentaris

Marina Sannt Joan Despí
5.
Joan, qui parla de defensar la independència? en tot cas i res a veure te amb el que estem parlant, és defensar el dret a decidir, que és el dret a vot de la ciutadania, és democràcia. No intentem manipular les coses.
Al que és totalment contrari a la democràcia és el que ha fet el Balmón amb el Jaume Bosch. En Jaume va ser escollit democràticament per la ciutadania de Sant Boi, no només per les bases del partit i fent-lo fora per posar una altra companya és traïr la voluntat democràtica dels nostres votants a Sant Boi.
Encara tinc el carnet socialista, però aquestes decisions tant antidemocràtiques, m'allunyen cada dia més del PSC, doncs res a veure te amb el que ha sigut i ha representat en el nostre país.
joan san joan despi
4.

Bueno , els solcialistes in Balmon evidentmente esta be que defensen el que defensen les bases que li voten que es oposar-se al dret de determinació , es llogic , no cre c que sigui una peça , una peça es el que s aprofita del vots de gent que esta en contra de la independencia per recolçar aquest projecte que no sap on va...

Pere Cornellà
2.

Ens cal un nou país per tenir l'oportunitat de començar de zero, amb més democràcia i transparència.

Comenta aquest article