Joan Herrera "Estem perdent sobirania"

Herrera anima, des de Cornellà, a omplir les urnes de "drets i dignitat" el proper 25 de maig.

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha combatut en el seu parlament des de Cornellà de Llobregat el “passotisme” enfront els comicis europeus: “quan tenim una aula massificada, quan tenim un CAP que no funciona, l’origen està en les polítiques europees”, ha recordat l'ecosocialista. “La pèrdua de sobirania, si la sobirania l’entenem com els nostres drets, s’està produint a Europa”, ha afegit.
Herrera també ha carregat contra aquells que, com el PSC i el PSOE, reclamen el vot de l’esquerra, “lamentablement per pactar amb la dreta”. En aquest sentit, ha recordat que a la comissió presidida per Durão Barroso han participat diversos comissaries socialistes, com Joaquín Almunia, i que el PSOE va començar a aplicar les polítiques d’austeritat a l’Estat espanyol quan hi governava.
Finalment, el líder d'ICV ha dit que “només hi ha una força que expressi clarament el ‘prou a la troika’, ‘prou a l’austeritat’, i ‘prou a aquesta estafa’, que és aquesta la àmplia candidatura de l’Esquerra Plural que suma ICV-EUiA, IU a nivell d’Estat, però que suma també la gent d’Anova a Galícia i molta gent de nous orígens diferents que diuen prou”.
Seguidament el coordinador d'ICV al Baix deia “Tenim 10 dies per convèncer a la gent que vagin a omplir les urnes de drets i dignitat” ha dit Funes, que ha reclamat el vot a la formació ecosocialista “per tornar a fer nostra l’Europa republicana per la qual tanta gent va lluitar, i que tornarà a ser nostra a partir del dia 25″. En aquest sentit, el líder comarcal ha assegurat que “la Unió Europea només tindrà futur si és un projecte protagonitzat per la gent i els treballadors i treballadores. com la gent de Cornellà, com els treballadors i treballadores del Baix Llobregat.
Per la seva banda, la número dos a les properes eleccions europees per ICV Núria Lozano, ha explicat que "ICV-EUiA volem una Europa amb més democràcia" i que “plantarem cara a la Troika perquè som l’única alternativa i els únics que diem que aquesta crisi és una estafa”. Lozano, en la seva intervenció també ha reivindicat la vella “Europa del pacte social”; “antitotalitària” i construïda també “contra el neoliberalisme nord-americà”. “En canvi en aquests moments Europa és el laboratori de les privatitzacions”, ha contraposat Lozano. " Per tot això tothom ha d'anar a votar el proper 25 de maig", ha sentenciat la candidata ecosocialista.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article