L'AMB crearà ocupació a L'Hospitalet

Properament es contractaran 267 persones del municipi per a feines d’administració, informació i manteniment d’espais públics, entre altres i el total d’inversió del Pla a L’Hospitalet ronda els 3 milions d’euros

Dins del Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals, al municipi de L’Hospitalet de Llobregat s’ha posat en marxa el programa “Desenvolupament Local i Promoció de l’Ocupació”, que té com a objectiu final donar feina a ciutadans del propi municipi, potenciant la inclusió social i la igualtat d’oportunitats en l’àmbit local.
 
El programa se centra específicament en la contractació de persones de col·lectius amb dificultats (joves, dones, aturats de llarga duració i els pertanyents a famílies amb tots els seus membres a l’atur).
 
En la primera convocatòria d’aquest Pla impulsat per l’AMB, que va tenir lloc entre els anys 2012 i 2013, L’Hospitalet de Llobregat ja va ser un dels municipis beneficiats amb un d’aquests projectes. En aquella ocasió, de les 254 persones contractades per aquestes feines, 52 d’elles van aconseguir trobar feina després de 2 mesos posteriors a la fi del contracte.
 
En la present convocatòria (2014-2015) el pla està dividit en dues fases de contractació, una primera on es contracten 120 persones i una segona on se’n contractaran 147. En les dues fases, les tasques que es duen a terme son feines de suport a la vigilància i consergeries dels edificis municipals d’ús públic, manteniment d’edificis municipals i d’instal·lacions publiques, millora i manteniment dels espais públics, jardins, mobiliari i façanes de la ciutat, tasques administratives de l’ajuntament, revisió i millora de la cartografia topogràfica i del SIG municipal i suport a la formació i orientació.
 
El cost total del projecte és de 2.856.583,75 €, dels quals l’AMB  finança 2.285.267 €, i l’Ajuntament 571.316,75 €.
 
De la mateixa manera, el proper mes de juliol es posarà en marxa, també a L’Hospitalet, un altre projecte que té lobjectiu  d’incentivar la contractació de persones en situació d’atur per part de les empreses, subvencionant els llocs de treball. L’ajuntament donarà ajuts corresponents al doble de mesos que contracti l’empresa, éssent un mínim de 3 mesos i un màxim de 6 o indefinit.
 
En aquest cas, l’AMB aportarà 100.000 € dels 125.000 € totals,  mentre que els 25.000 € restants aniran a càrrec de l’Ajuntament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article