Dia dels museus a Cornellà

El dia 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, una commemoració per a posar de relleu la importància d’aquests espais en la conservació del patrimoni cultural i el desenvolupament de la societat. Un any més, Cornellà celebrarà l’efemèride amb una sèrie d’activitats destinades a tots els públics.
 
Per a celebrar aquesta data, el Museu Palau Mercader ha organitzat una jornada especial amb la projecció, a les 11 h, de “360º Planetari”, on els visitants podran apropar-se a Venus amb la seva densa atmosfera, veure el moviment de les estrelles o explorar algunes de les descobertes astronòmiques més importants de la història.
 
La jornada continuarà, a les 12 h, amb un visita a la Torre de la Miranda, un dels edificis més emblemàtics de Cornellà. Per a l’ocasió obrirà les seves portes perquè els ciutadans puguin pujar fins a dalt de tot, gaudir de les privilegiades vistes que ofereix i conèixer una mica millor la història de l’antiga finca Mercader.
 
El Parc de Can Mercader serà un dels grans protagonistes del Dia Internacional dels Museus. Així, a partir de les 12 h s’ha programat una activitat familiar conduïda per un expert en què els visitants podran descobrir, primer des de dalt d’un trenet en miniatura i, després a peu, una altra manera de mirar-se el parc on confluiran la història, l’art, el lleure i la botànica.
 
A més, el Museu de Matemàtiques, que va obrir les seves portes el passat 2 de febrer, habilitarà dues carpes al parc amb jocs, puzles i enigmes perquè tant els més grans com els petits puguin posar a prova el seu enginy i, alhora, divertir-se. S’ha de remarcar que el Museu de Matemàtiques, situat a la planta superior del Museu Palau Mercader, ha estat distingit recentment amb el Premi Matemàtiques i Societat 2013 que atorga el Patronat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer. Aquesta prestigiosa institució ha reconegut la rellevància de l’espai expositiu permanent “Experiències Matemàtiques” i la tasca de divulgació de les matemàtiques que ha realitzat el museu el darrer any.
 
El Museu Agbar de les Aigües també celebrarà el Dia Internacional dels Museus. A més de dedicar una setmana de portes obertes fins al 18 maig amb motiu del seu desè aniversari, el Museu Agbar oferirà el 17 de maig, a les 20 h, el concert “La música de l’aigua”. Un espectacle únic que recrea el fluir continu i la sonoritat personal d’una gota d’aigua a través de la guitarra de José Antonio Escobar i el quartet de corda Concertante, sota la direcció artística d’Eulogio Dávalos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article