Règim sancionador per empreses moroses

PIMEC i la PMcM aconsegueixen el compromís del Govern central per tirar endavant el règim sancionador per a les empreses moroses.
  • El Ministeri d’Hisenda i les dues entitats es reuniran la setmana vinent per iniciar el procés de creació d’un règim sancionador.
  • Aquesta iniciativa va ser debatuda aquest dimarts al Ple del Congrés de Diputats, sense èxit.
PIMEC i la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) han aconseguit el compromís del Ministeri d’Hisenda per debatre i implementar amb celeritat la proposta de llei de creació d’un règim sancionador per a les empreses moroses. La iniciativa va ser presentada aquest dimarts al Congrés dels Diputats a través d’una proposta realitzada pel grup parlamentari de CiU, però va ser rebutjada amb els vots del PP, Foro de Asturias i Union del Pueblo Navarro.
 
Tot i la negativa parlamentaria, el Ministeri d’Hisenda es reunirà la propera setmana amb el president de PIMEC, Josep González, i el president de la PMcM i secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, amb la voluntat de crear una comissió de treball per aconseguir portar a terme la iniciativa que permeti trobar el consens parlamentari.
 
La patronal creu que és prioritària la implementació d’aquest règim per poder homogeneïtzar els terminis de pagament amb Europa i canviar la cultura de pagament del nostre país. Per això, el president de PIMEC ha instat a l’Executiu espanyol a que “doni continuïtat a la bona dinàmica en aquesta lluita que va iniciar l’any 2004 amb l’aprovació de la Llei de la Morositat”.
 
De la seva banda, Antoni Cañete ha recordat que la morositat “ha provocat el tancament d’un terç de les 500.000 empreses que han desaparegut des de l’inici de la crisi”. En aquest sentit, ha afegit que la “única via per posar fre a aquesta xacra és posar multes que serveixin com a exemple a les companyies que no compleixen amb els terminis de pagament”. Entén que l’aprovació d’un règim sancionador suposaria “el pas definitiu per acabar amb el problema, sempre que es faci bé i sense trucs”, al mateix temps, ha assenyalat que “la liquidació de les factures a temps és vital per impulsar la contractació, afavorir el desenvolupament de projectes i dinamitzar el consum”. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article