Salvador Esteve renuncia a alcaldable de Martorell però no a la Diputació.

Ho ha confirmat durant la seva intervenció en un acte organitzat per “Fòrum Europa” a Barcelona, també ha declarat que li agradaria repetir com a President de la Diputació de Barcelona “És un càrrec que m’atrau”.

Ja el passat mes d’octubre del 2013 es podia intuir aquesta decisió, recordem que va delegar la gran majoria de funcions al primer Tinent d’alcalde Xavier Fonollosa, (que alguns veuen com al possible substitut) fent servir la estesa pràctica d’un relleu a l’alcaldia dins la legislatura per arribar amb solvència a les futures eleccions municipals del 2015.
Però aquest relleu no està del tot clar, fonts properes ens informen de que Fonollosa no està per aquesta labor, ha acceptat el relleu per responsabilitat i finalitzar aquesta legislatura, però no ha pres una decisió ferma al respecte.
S’obre un període interessant a CIU Martorell donat que Salvador Esteve sempre ha sigut el líder tant fora com a dins, i ara tocarà escollir un candidat (o candidata ...) capaç d’aturar la fuga de vots cap a Esquerra per l’efecte en clau nacional que genera el partit d’Oriol Junqueras. Només cal recordar que a les passades eleccions europees els republicans es van situar com a primera força a la vila del Pont del Diable i això ho hem de combinar amb que CIU Martorell es queda orfe del carisma encarnat en Esteve.
Tornant a la seva intervenció com a President de la Diputació es va refermar en el compromís de la Diputació en recolzar al cent per cent la celebració de la consulta, ajudant als municipis que necessitin del seu ajut. Davant d’un públic en la seva majoria conservador va defensar la institució i als qui representa “La llei espanyola vol agrupar municipis, vol que una persona no es pugui identificar amb el seu poble” Continuava “No ens neguem a reestructuracions en forma de cooperació entre municipis, però seria interessant veure com alguns ministeris imiten l’exemple”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article