Alcaldes socialistes del Baix Llobregat avalen el dret a decidir

Segons ha informat RAC1, dos alcaldes del Baix Llobregat es troben entre els 404 alcaldes  que han respost afirmativament a la carta que la vice-presidenta Joana Ortega va enviar a tots els batlles de Catalunya, demanant-los quin grau de complicitat tenien envers la celebració de la consulta del proper 9 de Novembre.

L'única condició que posen aquests batlles socialistes al govern català és que la consulta sigui legal, a l'empara de la llei de consultes del parlament, i que l'estat la toleri, és a dir, que el Tribunal Constitucional no la suspengui. Ho veuen difícil però si és així diuen que hi ajudaran. El batlle de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, no deixava dubte en les seves paraules: 'Si la llei de consultes està aprovada i l'estat no intervé i, per tant, està en vigència amb el que marca la llei, donaríem suport'.
Al Baix Llobregat també el batlle de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, va explicar la resposta a la carta de la Generalitat fa unes setmanes al ple municipal: 'Si el Parlament de Catalunya convoca la consulta, aquest ajuntament facilitarà que es faci. I si el president del país diu que es fa i està emparat per la legislació, que entenc que al Parlament és així, aquest ajuntament facilitarà la consulta'.

Aquesta decissió no ha agradat gens ni mica al batlle de Cornellà de Llobregat i secretari de política municipal socialista, Antoni Balmón, ja que ell va contestar a la carta d'Ortega dient que no pensava col·laborar en cap consulta que no fos pactada amb l'estat.
423 alcaldes dels 946 del país –poc menys de la meitat– ja han respost la carta que Joana Ortega els va enviar al març demanant col·laboració per la consulta. Pràcticament tots, 404, li donen suport (entre ells, el de Barcelona). 14 alcaldes l'hi neguen, i 5 hi expressen dubtes, explica el Departament de Governació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article