Desarticulada una organització que robava droga a traficants

Agents de la Policia de la Generalitat de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona han detingut 24 persones amb edats compreses entre els 24 i els 58 anys de diferents nacionalitats a la província de Barcelona.
 
El passat 4 de juny es va planificar un operatiu policial per desmantellar tota la organització criminal. Amb la participació de més de 170 efectius dels Mossos d’Esquadra es van fer un total de 23 entrades i escorcolls a les localitats de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Mollet del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Tarragona. En el gruix de la operació els agents van intervenir 1.565 kg d’haixix, 26 vehicles, armes, roba policial, llums prioritaris de vehicles policials, 54.000 euros, així com una gran quantitat d’objectes sostrets procedents dels robatoris en establiments comercials.
Fins a dia d’avui s’han detingut un total de 24 persones, entre les quals es troben els caps i principals membres de l’organització. D’aquests, 15 han ingressat a presó.
A mesura que la investigació anava avançant els agents van constatar que estaven davant d’una organització criminal, perfectament estructurada, que es dedicava al tràfic de substàncies estupefaents. Una de les característiques d’aquesta organització és que, per obtenir l’haixix, assaltaven a narcotraficants del sud de la Península per quedar-se amb la seva droga, en l’execució del robatori arribaven a participar unes 14 persones i feien servir vehicles de gamma alta i furgonetes prèviament sostretes. Un cop amb la mercaderia robada, la venien a altres traficants i obtenien un benefici net d’uns 1.000 euros per cada kg d’haixix.
 
Un altre dels delictes en els quals estaven especialitzats estava relacionat amb la importació de vehicles d’Alemanya. Primer de tot aparaulaven amb clients de Catalunya la venda de vehicles, amb importants descomptes. Llavors, un cop arribaven els vehicles, els hi baixaven notablement el quilometratge del comptaquilòmetres i, a més a més, utilitzaven un mètode de matriculació a través d’un testaferro per tal d’estalviar-se el pagament de l’IVA a l’Hisenda Pública. Pel que fa als robatoris amb força utilitzaven vehicles sostrets per encastar-los contra els establiments comercials, a banda de participar en extorsions per encàrrec.
 
Durant la investigació es van intervenir més de 300 kg d’haixix i, a mitjans del mes de maig, una col·laboració amb l’equip EDOA de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Cadis va permetre la intervenció de més de 1.230 kg d’haixix. La banda investigada s’havia allotjat a Alacant i Cadis esperant el carregament que finalment es va intervenir.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article