El Baix Llobregat recolza la manifestació de Somescola

Amb la nova llei del ministre Wert es posa en perill un sistema on el Català és la llengua vehicular, un sistema que ha afavorit l’ús de la llengua catalana alhora que ha garantit l’aprenentatge de la llengua castellana.

El Baix Llobregat ha sigut segurament una de les comarques més afavorides d’aquest sistema, la gran majoria dels que hi viuen son provinents de les migracions dels anys 60 i 70 amb el Castellà com a llengua pròpia i ha assegurat el domini d'ambdues llengues amb plena normalitat. Aquest sistema de cohesió social ha garantit plena oportunitat pels ciutadans que s'han format amb ell, però no només s’ha garantit el coneixement del Català en famílies que sense la immersió mai l’haurien arribat a aprendre, l’ escola catalana és un model educatiu d’èxit que es vol trinxar des d’ el Govern espanyol.
Per tot això ICV, ERC, CIU, PSC, CUP, sindicats, associacions culturals, particulars i el Fòrum social del Baix Llobregat fan una crida a participar d’aquesta festa reivindicativa. En aquest sentit recollim unes paraules de Jesus Blanco, conseller  d’educació al Consell Comarcal del Baix Llobregat que resumeixen el sentir de tots "Animem a la societat en general a participar de la manifestació per donar una resposta col·lectiva, contundent, democràtica i participativa en defensa del nostre model d'escola, de l’educació i del futur de la nostra llengua, que és garantia per al nostre futur nacional"
La mobilització de Somescola.cat d’aquest dissabte 14 recorrerà el centre de Barcelona per defensar l’escola catalana i del dret a decidir el model educatiu. Amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, la marxa sortirà a les sis de la tarda del Passeig de Sant Joan amb la Gran Via, a la plaça Tetuan. Aquesta transcorrerà de forma festiva i reivindicativa alhora, amb la participació de grups de cultura popular, bandes de música i companyies de teatre per acabar al passeig Lluís Companys, davant el Parc de la Ciutadella, on tindrà lloc la lectura d’un manifest i diverses actuacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article