Núria Marín ha participat en un acte del Fòrum Empresarial amb Santi Vila

En la seva intervenció, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha dit que previsiblement el tram de l’L9 del Metro fins a l'aeroport estigui en funcionament el primer semestre del 2016, i si pot ser, abans, pel congrés de mòbils que està previst per al febrer o març.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha dit avui que si bé “totes les actuacions són importants, hi ha obres d’infraestructura que són fonamentals no només per al desenvolupament de L’Hospitalet, sinó també per al desenvolupament econòmic de l’àrea metropolitana i de Catalunya. Per ser competitius necessitem l’execució d’infraestructures ja pactades, sense les quals el desenvolupament econòmic del país es realitzarà amb moltes dificultats”. Marín ha obert un acte del Fòrum Empresarial del Llobregat, que ha comptat amb la intervenció del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i que s’ha fet a l’Hotel Porta Fira, a la plaça d’Europa.
Les tres actuacions d’infraestructures que l’alcaldessa de L’Hospitalet ha remarcat com a prioritàries són l’L9 del metro des de la zona universitària de la Diagonal fins a l’aeroport del Prat, passant per la plaça d’Europa de L’Hospitalet; el túnel de tren de la xarxa de Rodalies al seu pas per la ciutat, i la segona fase de soterrament de la Granvia des de la plaça d’Europa fins al riu Llobregat.
En aquest sentit, l’alcaldessa ha manifestat que una vegada ja és segur que l’L9 entrarà en funcionament el primer semestre del 2016, per continuar impulsant la ciutat com a segon motor econòmic de Catalunya és fonamental el desenvolupament de les infraestructures. En aquest sentit ha assenyalat que “el túnel ferroviari de L’Hospitalet continua sent una infraestructura estratègica per al país, per a l’àrea metropolitana i per a la nostra ciutat. No només parlem de vertebrar la ciutat, parlem de fer eficient la xarxa de Rodalies i guanyar competitivitat econòmica en una àrea plena de potencialitats com és l’entorn de la Granvia. Per això és també prioritària l'execució de la segona transformació de la Granvia amb el soterrament del tram que va de la plaça d’Europa al riu Llobregat, sobre el qual ja estem fent el pla director i és un dels 10 plans estratègics econòmics de Catalunya”.
L’alcaldessa ha recordat que “L’Hospitalet és el segon motor receptor de llocs de treball de Catalunya, això significa un potencial que hem de protegir i treballar plegats”, d’acord amb les dades que s’han conegut fa pocs dies de l’Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya) sobre els llocs de treball que aporta la ciutat. Unes dades que confirmen que L’Hospitalet és avui el segon motor econòmic de Catalunya. Des del 2011, en una dècada s’ha augmentat un 13 % els llocs de treball localitzats. L’Hospitalet comptava el 2011 amb 75.257 llocs de treball localitzats, la millor dada de tota la sèrie històrica coneguda.
Pel que fa al túnel de Rodalies, Marín ha dit que “permetrà que el sistema de Rodalies sigui més competitiu” i ha recordat que “la ministra de Foment es va comprometre amb mi i davant el conseller Vila a fer una reunió, estem pendent de fer-la”.

L’alcaldessa també ha dit que “seguim pendents d'abordar la millora de l’estació de tren de Bellvitge. Em consta que per part del Ministeri hi ha partida econòmica per fer-la, però en aquests moments encara no en tenim calendari; sí que hi ha reserva econòmica i disseny de projecte, però no en tenim calendari”.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article