Junqueras crea escola al Baix Llobregat

El president dels republicans va acompanyar pels carrers d’ El Prat de Llobregat al candidat a la alcaldia de la població Jordi Ibern.

Ahir es va posar en pràctica aquella mítica frase d’Oriol Junqueras “Per mi tancaria totes les seccions locals, els que fem política hauríem d’ estar tot el dia al carrer per parlar amb els ciutadans” I la jornada va començar així, els republicans locals van organitzar una xerrada al Bar Blanco del barri de Sant Cosme.
Fins a tres taules van haver d’ajuntar per parlar amb els veïns d’ un barri majoritàriament castellanoparlant i on “La Roja” esta present a les balconades, però així encara es van apropar per transmetre les seves inquietuds.
Les aparences enganyen, un veí de Sant Cosme amb bermudes vermelles i blanques, cadenes de coll, anells a tots els dits i arracades daurades, camissa blanca per fora descordada fins al tercer botó, arrossegant un petit carro de venda ambulant s’ ens va apropar encuriosit perquè passava allà, i després d’explicar-li ens va dir “pues si señor, yo quiero la independéncia por que estoy harto de pagar mis impuestos aquí y que no se inviertan en Catalunya”, el missatge dels republicans ha quallat als barris més humils i els resultats electorals ho corroboren.
Després el candidat Ibern i Junqueras es van traslladar al mercat de pagès del centre per fer una ronda de salutacions als paradistes i als veïns que no dubtaven a apropar-se. L’anècdota la va posar una paradista que en el seu afany d’orgull per les carxofes del Prat els va regalar dues en estat natural i una caixa de maduixes.
Tornant a la realitat tindran feina els republicans a les properes eleccions municipals, hem de recordar que a les municipals del 2011 es van quedar sense representació al consistori per una quarantena de vots. El Prat és un dels pocs llocs on el socialistes aguanten la caiguda en picat nacional, a les passades eleccions europees van ser el partit més votat, per damunt d’ ecosocialiestes i ERC, però com va dir Ibert en un moment de la seva intervenció “Hem de consolidar tots els vots que ens van fer confiança a les europees fins al 9 de Novembre i pensant en les properes eleccions municipals” Continuava “Els nostres valors son republicans i per això treballarem per al poble, treballarem per tornar a l’Ajuntament i fer un poble més obert i participatiu”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article