Medalla d'or de la ciutat pels 50 anys d'escola salesiana a Sant Boi

El Ple municipal ha aprovat concedir per unanimitat la Medalla d'Or de la Ciutat a l'Obra Salesiana de Sant Boi.

Aquesta distinció honorífica, que es lliurarà a l'entitat durant aquest any en un acte oficial, vol reconèixer "la important tasca realitzada al llarg de 50 anys a la nostra població a nivell social, educatiu, participatiu, de lleure i d'ajuda als més desfavorits". La Medalla d'or de la ciutat és la màxima distinció honorífica que concedeix l'Ajuntament de Sant Boi i té com a objectiu premiar "mèrits extraordinaris" envers la ciutat. La concessió del títol va ser sol·licitada per la pròpia Obra Salesiana amb motiu de la celebració del cinquentè aniversari i ha rebut gairebé 1.500 adhesions de persones particulars, associacions i institucions .
El mes de setembre de 1964 es van iniciar oficialment les classes i el projecte social de l' Escola Salesiana a Sant Boi. En una època difícil, l'Obra Salesiana va aglutinar bona part de la població juvenil del moment i les seves ànsies de participació i de creació de vincles socials, culturals i polítics. L'Obra Salesiana ha esdevingut des d'aleshores un referent educatiu i de compromís social per al barri de Marianao i la ciutat de Sant Boi, en especial pel que fa a l'educació integral d'infants i joves de manera compartida amb les seves famílies.
En l'actualitat, la seva tasca es du a terme principalment mitjançant l'activitat de l'Escola Salesiana Mare de Déu dels Dolors, l'Esplai Arrels, la Plataforma d'Educació Social Don Bosco, la Parròquia Maria Auxiliadora i l'ONG Vols . Aquesta és l'onzena Medalla d'Or que es concedeix a la ciutat de Sant Boi . Anteriorment l'havien rebut Carles Martí i Vilà, Joan Vandellós i Jardí, Roser Llopis i Viaplana, Francesc Ferrés i Ferrés, les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, la Unió Esportiva Santboiana, l'exalcalde Xavier Vila i Blanche, el Futbol Club Santboià i la Cooperativa Agrària Santboiana.
Font: Ajuntament deSat Boi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article