Assemblea vol implicar a totes les entitats

Des de l'Assemblea Nacional Catalana es fa una crida a totes les entitats de país a signar un "compromís de suport a les institucions catalanes" que hauran de convocar la consulta.

Això es fa mitjançant el "Compromís Ciutadà" que les entitats poden omplir,després es lliuraran als representants més directes, alcaldes i regidors, durant les concentracions que es faran davant dels Ajuntaments de tot el país durant el matí de l'11 de setembre.
El conjunt de "Compromisos Ciutadans" recollits fins l'11 de setembre és el que es lliurarà també als representants al Parlament de Catalunya, fent que els Ajuntaments recullin aquesta voluntat de la societat civil i la traslladin a les institucions nacionals.
En resposta al clam popular de l’11 de setembre de 2012 i al resultat de les eleccions del 25 de novembre del mateix any, el Parlament de Catalunya va aprovar, el dia 23 de gener de 2013, la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del poble de Catalunya.
Es va acordar iniciar, així, el procés per exercir el Dret a Decidir, per tal que el Poble de Catalunya, que, per raons històriques i de legitimitat democràtica, té caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà, pugui decidir el seu futur polític col•lectiu.
Després de la Via que va enllaçar ciutadans des del riu Sènia fins al Pertús, el 12 de desembre de 2013 els partits que representen una àmplia majoria parlamentària van acordar la data i la pregunta de la consulta.
Per aquest motiu es fa una crida a que els representants de les entitats que es manifestin favorables a la celebració d’aquesta, signin un manifest que les diferents seccions locals d’Assemblea recolliran fins al 11 de setembre i posteriorment entregaran a la presidència de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article