Esquerra denuncia ús partidista de Viladecans TV

La candidata a les municipals, Bàrbara Lligadas, acusa l’actual equip de govern d’estar convertint aquest mitjà públic en un instrument de propaganda finançat amb els recursos de tots els ciutadans.

Esquerra Viladecans ha presentat una queixa formal a la Sindicatura Municipal de Greuges davant l’ús partidista i indegut que fa l’actual equip de govern (PSC + ICV-EUiA) de la plataforma Viladecans Televisió. Els republicans posen de manifest la manca de pluralisme i de criteris objectius a l’hora de seleccionar les notícies que emet aquest portal de televisió digital depenent de l’Ajuntament. ERC constata des de fa temps com moltes activitats que tenen lloc al municipi i que són d’interès per a una part important de la ciutadania són obviades i marginades per aquest mitjà públic, com per exemple la concentració multitudinària que tingué lloc l’any passat a la Plaça de la Vila hores abans de la Via Catalana.
Viladecans Televisió tampoc va cobrir la presentació el mes d’abril de l’associació Súmate, integrada per castellanoparlants a favor del dret a decidir, però -en canvi- sí va enregistrar la presentació d’un llibre que va tenir lloc a escassos metres, mitja hora abans, amb la participació del regidor de Cultura, José Luis Atienza (ICV). La plataforma municipal de continguts audiovisuals -que va agafar el relleu a l’antiga Localia Viladecans- cobreix la pràctica totalitat dels actes i visites de l’alcalde Carles Ruiz i de bona part dels que protagonitzen els seus socis de govern, molts dels quals de dubtós interès informatiu. La cap de llista d’Esquerra a les properes municipals, Bàrbara Lligadas, considera que “l’Ajuntament està convertint Viladecans Televisió en un instrument de propaganda finançat amb els recursos públics de tots els ciutadans.
Això és desvirtuar l’essència de tot mitjà de comunicació públic, que ha de vetllar per una informació plural i objectiva, i per això insistirem en la necessitat urgent de reformular el seu funcionament”. Es dóna la circumstància que l’Ajuntament ha subscrit recentment el Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública amb el qual es compromet, entre d’altres, a “evitar el partidisme” i a “informar d’una manera veraç, plural i transparent”. Compromisos que, segons els republicans, han quedat en una simple declaració de bones intencions de cara a la galeria i que poc tenen a veure amb la realitat. Lligadas assegura que la signatura d’aquest decàleg per part de l’actual govern municipal es tracta d’un “barroer exercici per emmascarar la realitat”.
El mateix document advoca per instaurar “òrgans de gestió participatius” en el funcionament dels mitjans públics, quelcom que en el cas de Viladecans Televisió brilla per la seva absència. La candidata republicana ha afegit que “lamentablement els mateixos arguments contra la manipulació informativa de Viladecans Televisió es poden extrapolar a la revista municipal que l’Ajuntament envia cada mes als domicilis particulars. Una situació especialment greu tenint en compte la manca d’altres ofertes comunicatives d’àmbit privat que puguin competir en igualtat de condicions”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article