Hisenda pròpia per crear un nou estat

La sessió era presentada per Marcel Padrós membre del secretariat nacional de l’ANC i Xavier Vidal, membre de la sectorial d’Economia. Xavier va incidir en la importància d’aquesta acció que ha de servir perquè la Generalitat pugui disposar d’una base de dades per a la futura Hisenda pròpia d’una Catalunya independent.
Els ponents van explicar que l’acció només és possible per a les declaracions de l’IRPF de 2013, tot i que l’Assemblea està a favor que s’ampliï a altres tributs. També van resoldre els dubtes sobre la legalitat de l’acció proposada, deixant clar que no pot comportar cap repercussió negativa pel ciutadà. D’altra banda van insistir en el valor simbòlic del gest, que permet visualitzar la voluntat dels ciutadans sobre la necessitat de crear una Hisenda Pròpia en el marc d’un nou estat .
També es va fer èmfasi en les dades que demostren la viabilitat econòmica de la independència de Catalunya, i de les perspectives positives que en termes econòmics s’obririen pels ciutadans, incloent una reducció de la pressió fiscal nominal. La sessió va ser molt participativa, amb nombroses intervencions dels assistents, i va posar de manifest l’interès que desperta qualsevol qüestió relacionada amb la independència de Catalunya entre els ciutadans.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article