Molins de Rei i Abrera enceten plans d'ocupació

Els plans d’ocupació són programes de contractació de treballadors i treballadores aturats per a la realització d’obres i serveis d’interès general amb l’objectiu de procurar una feina a les persones amb més dificultats per accedir-hi.

Es dóna preferència a les persones que pertanyen als col•lectius que tenen major dificultat per entrar al món laboral, és a dir, dones, majors de 45 anys, joves en recerca de la seva primera ocupació, persones amb disminucions,persones amb risc d’exclusió social, etc. Els candidats han d’estar inscrits a l’Oficina de Treball com a demandants d’ocupació, no percebre o haver esgotat la prestació d’atur, entre altres requisits.

L’Ajuntament d’Abrera duu a terme quatre Plans d’Ocupació que permetran contractar un total de 22 veïns en tasques de manteniment d’espais públics i administració. Mitjançant un procés selectiu que ha tingut en compte la situació socioeconòmica dels aspirants, ara al juny es contracten els primers set treballadors del Pla d’Ocupació Local, que durant sis mesos s’incorporaran a la plantilla municipal: quatre, faran tasques de la Brigada Municipal (dos, feines de reparació de voreres i dos més,neteja de parcs i jardins); dos treballadors col•laboraran en el Departament de Protecció Civil i un altre desenvoluparà tasques administratives.

En el cas de Molins de rei el manteniment de la via pública, el civisme i la protecció de l’entorn forestal de la població continuaran sent els objectius laborals de les 14 persones que prenen el relleu a les persones que ocupaven els plans d’ocupació vigents finançats per l’Ajuntament de Molins de Rei i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Durant l’acte de traspàs s’han lliurat els diplomes a les persones que han ocupat aquestes posicions durant els darrers sis mesos i s’han donat les primeres indicacions a les persones que els prendran el relleu. A més, també s’ha fet el comiat als 9 veïns  que han finalitzat els plans de la Generalitat de Catalunya emmarcats en el programa Treball-Formació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article