Per l’Ajuntament de Pallejà l’estelada “trenca la convivència”

Dins de la campanya per normalitzar l’ estelada al Baix Llobregat, tal i com ja s’ha fet a molts altres municipis, Assemblea Nacional Catalana de Pallejà va encetar una campanya de micromecenatge per aconseguir finançament i adquirir-ne una.
Ens consta que la idea va ser molt ben rebuda entre els veïns i veïnes de la localitat i en poc temps es va aconseguir la xifra econòmica necessària per l’adquisició, seguidament el 15 de juny es va penjar al màstil situat al centre de la rotonda que dona accés a Pallejà per l’A2.
Si és ben cert que tenien el consentiment del consistori local per penjar-la, aquest només va posar una condició, que si l’estelada patia actes vandàlics es procediria a la retirada d’aquesta, per col•locar una senyera, ja que des de l’Ajuntament es donava per fet que si s’arribava a aquest cas és que aquesta bandera “trencava la convivència”.
Dit i fet, dues setmanes va trigar a ser objecte d’actes vandàlics i l’Ajuntament, tal com ja va advertir ha procedit a canviar l’estelada trinxada per una senyera.
L’Ajuntament s’excusa en les seves paraules “la intenció del consistori amb aquesta decisió és fer compatible el dret de lliure expressió amb la bona convivència al municipi” Sobte el concepte de convivència d’aquest consistori donant la raó als violents, fent que es surtin amb la seva trinxant un símbol que molts catalans tenen com a seu.
Creiem és una decisió erràtica sense mala fe, recordem que a Pallejà es va fer el macro acte de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat i l’Alcalde de la ciutat, el Sr. Ismael Álvarez va participar activament. Però no es pot donar la raó als violents i als que intenten imposar les seves idees amb actes com aquests, s’ha d’investigar i trobar al culpable, no amagar-se per sense voler-ho donar la raó als que no la tenen.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article