Es gradua la primera promoció d'FP dual de SEAT

Irene Rigau, a la primera promoció graduada d'FP dual de SEAT: "Qui es forma per al treball es forma en autoestima i dóna sentit a la societat".

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha presidit l’acte de graduació de la primera promoció d’aprenents de l’empresa SEAT que s’han format amb la nova FP dual. Els 45 graduats, que han completat els tres anys del cicle mitjà de formació professional, s’incorporaran a l’empresa amb un contracte indefinit. Durant el parlament, la consellera ha destacat que “qui es forma per al treball es forma en autoestima, i aquest fet dóna sentit a la societat”. I ha afegit que “aquest acte, la promoció en la formació, dóna també sentit a les vostres vides, i aquesta és una de les empreses més difícils que hi ha”.
Irene Rigau ha afirmat que Catalunya recordarà sempre la primera promoció de graduats en formació dual, de la qual ahir se’n va fer un acte públic de graduació amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i l’ha definit d’emblemàtica. Rigau ha explicat que enguany un total de 2116 alumnes han cursat la modalitat dual, i ha avançat que el proper curs la xifra s’ampliarà a 3527 alumnes, 188 grups, 117 centres i amb la col·laboració de 503 empreses.
Per aquest motiu, la titular d’Ensenyament ha volgut destacar la implicació de les empreses en la formació dual, i la participació activa dels centres docents i del professorat: “El model s’ha adaptat a les necessitats dels centres, dels alumnes i de les empreses. Això implica noves formes de treball i noves realitats en la dinàmica dels centres”. Rigau ha recordat també que la dual ha portat satisfacció entre totes les parts implicades en el procés, ja que “millora la motivació dels alumnes, fet que és molt important en la implicació dels joves”, i ha indicat que ha ajudat a disminuir l’abandonament prematur.
Per primera vegada, la titulació de tots els alumnes està reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat però també a Alemanya ja que té el vistiplau de la Cambra de Comerç Alemanya. Per a obtenir aquesta doble titulació, els alumnes han superat els exàmens de les dues institucions. Els alumnes graduats s’han especialitzat en una de les cinc professions de grau mitjà que ofereix SEAT, com ara mecànic industrial i electromecànic. Durant el període de formació, tots els estudiants han disposat d’un contracte laboral de formació i aprenentatge, i han rebut una remuneració mensual. Amb vista al pròxim curs acadèmic, més de 900 candidats ja s’han inscrit per optar a una de les 60 places que ofereix el centre de formació de SEAT.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article