Molins de Rei ja té pla de mobilitat

Després de gairebé 10 anys de treballs el Pla de Mobilitat Urbana de Molins de Rei ja és una realitat.

El document aprovat pel ple municipal, permetrà millorar la mobilitat per la vila, incrementar la seguretat dels veïns i veïnes i reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera. El Pla de Mobilitat Urbana 2015-2020 de Molins de Rei analitza i proposa accions de millora sobre set àmbits diferents: la mobilitat dels vianants, els desplaçaments amb bicicleta, amb transport públic, amb vehicle privat, la gestió de les places d’aparcament, l’accessibilitat als polígons industrials i la distribució urbana de mercaderies.
A partir de l’anàlisi i la diagnosi de la situació de la mobilitat a Molins de Rei, el document detecta fins a 27 necessitats diferents en aquests àmbits i proposa una bateria de mesures que pretenen millorar els fluxos circulatoris, jerarquitzar les vies, pacificar les zones més comercials, incrementar la seguretat de tots els veïns i veïnes, optimitzar les places d’aparcament, estimular l’ús del transport públic i reduir els nivells de contaminació atmosfèrica.
L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha qualificat el document “d’un bon pla flexible i equilibrat i gens dogmàtic, perquè no imposa cap model i no incorpora cap mesura que no es pugui corregir o modificar si amb el temps es demostra que no és la més idònia”. L’alcalde va lamentar que no hi hagués “més grups que se sumessin a la proposta després d’haver estat treballada i negociada conjuntament i d’incorporar aportacions de gairebé totes les formacions”.
De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha volgut recordar que “tots ens belluguem a peu, en cotxe, en transport públic i en bicicleta, tot i que sigui amb freqüències diferents, i, per tant, trobarem pocs plans que ens afectin més a la nostra vida diària com aquest Pla de Mobilitat que proposem”. Paz ha recordat que aquest document “és el resultat de desenes de reunions amb el partits polítics, les associacions de veïns i les entitats, i que serà presentat a la ciutadania en una audiència pública i que si s’aprova continuarà obert a qualsevol aportació que permeti millorar-lo”. Un cop aprovat el Pla de Mobilitat Urbana es duplicarà el període d’exposició pública perquè qualsevol persona o entitat pugui presentar-hi al·legacions. Un cop superat aquest tràmit, el document preveu l’aplicació de gairebé la cinquantena de mesures que incorpora fins l’any 2020.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article