L'aeroport del Prat millora la conexió amb Tarragona

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat dues actuacions que permetran millorar les connexions amb autobús entre les Terres de l’Ebre i Barcelona.

La primera i més immediata és que a partir de l’1 de juliol, per primera vegada hi haurà un servei que enllaçarà els municipis ebrencs amb l’aeroport del Prat. I la segona, ja de cara a la tardor, és que s’incrementaran les expedicions amb Barcelona, tant les de dilluns a divendres com les de dissabte. L’any 2013, hi va haver un total de 4.420 expedicions entre les Terres de l’Ebre i Barcelona, que van portar un total de 132.632 viatgers. Aquesta xifra representa una ocupació mitja de 30 viatgers per expedició.
Actualment des de les Terres de l’Ebre no existeix un servei que enllaci directament amb l’aeroport del Prat, per la qual cosa és necessari el transbordament a Barcelona amb els serveis ferroviaris o d’autobús que connecten amb l’aeroport. Això implica incrementar el temps de viatge aproximadament entre 30 i 40 minuts. Però a partir de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost totes les expedicions que actualment hi ha entre les Terres de l’Ebre i Barcelona faran parada a l’aeroport del Prat (vegeu els horaris al document adjunt).
La connexió es farà mitjançant un servei llançadora que sortirà (o arribarà) des d’una parada situada en una via de servei paral·lela a l’autovia C-31, a l’alçada del municipi de Gavà. Els usuaris que van a l’aeroport (o que en venen) hauran de canviar de vehicle, mentre que la resta continuaran el seu viatge fins a Barcelona (o fins al seu destí a les Terres de l’Ebre si van en sentit contrari). La llançadora farà parada a la terminal 1 de l’aeroport.
El temps de viatge entre el punt d’intercanvi i les terminals de l’aeroport serà d’aproximadament uns 15 minuts. Aquests serveis s’oferiran a les poblacions de la línia d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, l’Aldea i Tortosa. Així mateix, la connexió amb l’aeroport a través de la llançadora també s’instaura a la línia procedent de la Terra Alta, de manera que també hi haurà connexió diària amb l’aeroport durant aquests mesos de juliol i agost als municipis de Batea, Gandesa, Corbera d’Ebre, Móra d’Ebre, Tivissa, Vandellòs i Hospitalet de l’Infant.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article