“El PSC actual es nega a canviar la línia política”

A la Federació Obrera de Molins de Rei, va tenir lloc la Trobada oberta de l'Associació Socialisme per Catalunya, a la que també varen assistir representants de les forces polítiques d'esquerres d'àmbit local i va comptar amb l'assistència de la ex-consellera socialista Montserrat Tura.

L'advocat molinenc i President de Socialisme per Catalunya Manuel Monllaó, va explicar que l'actual associació sorgeix del col•lectiu Socialistes del Baix Llobregat, que es va organitzar amb militants i simpatitzants decebuts amb la direcció i el canvi de rumb polític del PSC tant pel que fa als drets socials com als drets nacionals; tot recordant que ja van participar en la Trobada del 21 de Març a les Cotxeres de Sants “La represa d’un espai socialista de vocació majoritària”.
Va explicar que l'associació Socialisme per Catalunya "té la voluntat inequívoca de contribuir a la vertebració d'un espai unitari del socialisme, d'obediència catalana, que connecti amb les persones que es senten socialistes i que volen una defensa compromesa dels drets i reconeixement de Catalunya com a poble sobirà i dels drets socials com a font de llibertat i d'igualtat d'oportunitats". Tot seguit va posar èmfasi en la necessitat d'una nova manera fer política, de baix a dalt, "basada en la radicalitat democràtica, transparència i participació" retornant el protagonisme a la ciutadania, "perquè la ciutadania té dret a fer sentir la seva veu", i la "recuperació de l'ètica pública" com a mitjà per a recuperar la confiança i desafecció de la ciutadania.
Finalment, en relació al municipalisme, va explicar que participen en l’impuls d'un nou actor polític, socialista i sobiranista, d'orientació municipalista, juntament amb Núria López, Pia Bosch, o l'alcalde de Navarcles, entre d'altres, i que veurà la llum en l'assemblea que tindrà lloc a Girona el proper 4 de juliol, "per poder concórrer a les properes eleccions municipals de 2015 en diferents municipis i comarques”. Aquest nou ens polític no serà una marca blanca, sinó que estarà "nítidament diferenciada de la formació de la qual venim, el PSC” tot i així en el decurs de la presentació s'ha defensat "l'ampli acord de les forces de l'esquerra que permetrà aturar les polítiques neo-lliberals i endegar la transformació de la realitat social i de les institucions del país", des dels pobles i municipis com a realitat més propera a la ciutadania.
Durant l'acte s'ha confirmat que el nou partit tindrà representació a diferents pobles del Baix Llobregat en les properes eleccions municipals, tot i que encara no saben en quins pobles presentaran candidatura, malgrat no descarten presentar-la, entre d'altres a Molins de Rei, vila on hi ha la seu social de l'associació Socialisme per Catalunya. En el torn obert de paraules, l'ex-consellera Montserrat Tura s’ha adreçat al públic per expressar, que el PSC ha convocat “un congrés per no canviar gens la línia política”. Tot i això ha definit l’actual situació del socialisme català com “una oportunitat per debatre”. Segons Tura, el socialisme que busca“el màxim autogovern possible” per a Catalunya és “possible”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article