Enxampats 3 lladres quan es disposaven a robar en un domicili a Martorell

Un d’ells portava documentació falsa i, amb la seva identitat real, tenia una ordre de recerca judicial pendent.

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir tres homes de 50, 30 i 22 anys, dos de nacionalitat colombiana i un veneçolà, tots tres veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a interior d’habitatge en grau de temptativa i per falsedat de document públic. A un d’ells, també el van detenir per una ordre de recerca judicial que tenia pendent. Els fets van tenir lloc cap a les 15:00 hores quan una dotació d’investigació no uniformada realitzava tasques de prevenció i vigilància en el marc d’un dispositiu destinat a evitar robatoris amb força durant l’horari diürn.
En aquest dispositiu hi participen efectius d’investigació, seguretat ciutadana, recursos operatius regionals (ARRO), juntament amb les policies locals de Martorell i Esparreguera. Durant el decurs de la vigilància la dotació policial va observar com els tres homes realitzaven les accions preparatòries encaminades a executar un robatori amb força a l’interior d’un domicili, entrant un d’ells a l’immoble i restant els altres dos a la porta del mateix amb el vehicle en doble filera i en marxa. Els mossos van identificar primer els dos homes quan vigilaven des de l’interior del vehicle la porta de l’immoble on havia entrat el tercer individu. Durant l’escorcoll policial del vehicle se’ls va trobar eines i materials destinats a forçar accessos a domicilis, així com objectes procedents d’altres robatoris amb força perpetrats amb anterioritat. Realitzada aquesta primera identificació, els agents van localitzar al tercer home quan baixava per les escales del portal que vigilaven els altres dos homes. Quan el lladre va veure els agents va intentar fugir corrents però va ser aturat i identificat.
L’home portava diferents eines destinades a facilitar els robatoris amb força a interior de domicili i, a continuació, els agents van comprovar com la porta d’accés d’un dels domicilis de l’immoble tenia marques de forçament totalment compatibles amb les eines que portava l’home finalment detingut a l’escala. Amb els indicis recollits els mossos van detenir els tres homes per dos delictes flagrants de robatori amb força a domicili, en grau de temptativa. Dos d’ells es van identificar amb identitats falses, motiu pel qual un d’ells també va ser detingut per un delicte de falsificació de document públic per mostrar un permís de conduir del seu país d’origen falsificat i amb un nom també fals. Realitzades les gestions policials destinades a esbrinar la veritable identitat de l’home detingut, es va constatar que a la seva identitat real li constava una ordre de detenció d’un jutjat penal de Barcelona. Els tres detinguts, que sumen un total de 12 antecedents, la majoria dels quals per delictes contra el patrimoni, però també per tràfic de drogues i falsedat documental, van passar a disposició judicial de Martorell, qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Comentaris

MG Martorell
1.

ah doncs perfecte que hagin decretat la seva llibertat amb càrrecs, així podran tornar a robar a un altre domicili, i sumaran 13 antecedents.

Comenta aquest article