El jovent independentista del Baix es fa escoltar al "SonaBaix"

“El mosquito del garito” representarà al Baix Llobregat a l’Acampada Jove de les JERC.

Ja s’ha celebrat el “SonaBaix” per escollir quin dels quatre grups musicals que optaven a aquesta plaça (Dràmstich, El mosquito del garito, Mary Lou Band i Seikos) seria escollit representant del Baix Llobregat per votació popular, al macro festival que cada any organitzen les joventuts d’esquerra republicana a nivell nacional, que aquest any es celebrarà a Montblanc al Juliol. Més de 200 persones es van aplegar a Sant Feliu per assistir al concert organitzat per les JERC del Baix Llobregat i L’Hospitalet amb els recolzament de les joventuts d’ANC del Baix, ANC Sant Feliu i el Club de Handbol Sant Llorenç, en una sessió maratoniana de quatre hores perquè els grups poguessin buidar-se i ensenyar tot el que portaven dins.
Especial atenció als guanyadors, “El mosquito del garito”. Un grup d’Hospitalet amb una posada en escena més que cuidada i estudiada, ha de ser així perquè onze components han d’estar ben organitzats a un escenari si no es vol sembli un caos. Però ho fan i de quina manera, percussió, vent, electricitat i veu barrejats amb pistoles d’aigua, canons de serpentines, barrets de festa i un estil de fusió rumbera els han fet dignes guanyadors. El premi era important per grups novells que enceten les seves il•lusions, però més el fet de que se’ls donava l’ oportunitat d’actuar davant públic i amb un rerefons reivindicatiu.
Serveixi com a exemple el caire lúdic de la jornada que dos grups van compartir bateria. En aquest sentit, respecte als que s’amaguen sempre rere el escenari volem fer menció especial a Xavier Miñarro, un bateria enèrgic i funambulista que ens va sorprendre amb els pals del grup Mary Lou Band.
No van faltar els crits d’independència entre actuacions i tal com expressaven al manifest que a l’equador de la jornada van llegir els representants de les joventuts d’Assemblea “L’ ofec polític, cultural i social al que sotmeten la nostra nació no ens ha de passar per alt, aquest ha provocat que molts dels joves de la nostra comarca s’han vist forçats a marxar, des de la nostra entitat veiem que la independència és la única solució perquè les classes populars i treballadores reconquereixin els seus drets, aprofitem aquesta jornada per cridar-vos a que us sumeu a la nostra lluita.”

Galeria de fotos "SonaBaix"

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article