Esplugues modifica el crèdit per a inversions i despeses socials

El Ple de l’Ajuntament d’Esplugues ha aprovat aquest dilluns, en sessió extraordinària, una modificació de crèdits del pressupost municipal del 2014 que permetrà realitzar inversions per un import total d’1,2 milions d’euros, així com fer front a despeses socials sobrevingudes per valor de 150.721 euros.

El dictamen s’ha aprovat pels vots dels 10 regidors del PSC, que governa en minoria, i l’abstenció dels 4 del PP i els 2 de CiU. Els 3 edils d’ICV-EUiA, el d’ERC i el regidor no adscrit han votat en contra. L’aprovació d’aquesta modificació s’ha portat a terme en aquest Ple extraordinari després que en la sessió ordinària del 18 de juny no fos aprovada la proposta del govern municipal. La nova proposta, sotmesa a negociacions amb l’oposició, manté els 1.214.082 euros per afegir al pla d’inversions, “una vegada coneguda la possibilitat d’obtenir noves fons de finançament sense necessitat de recórrer a l’endeutament”, va dir l’alcaldessa, Pilar Díaz.
Es tracta d’ingressos derivats d’aprofitaments urbanístics, venda de patrimoni i subvencions d’institucions supramunicipals. Entre les obres, destaquen millores a la via pública als carrers Molí, Quintana, Pere Pelegrí i Serra del Montsec, així com obres d’adequació de la plaça Macael i de l’entorn del CEM Les Moreres. El dictamen aprovat també manté els 150.721 euros, procedents d’altres partides del pressupost, per donar resposta a “noves necessitats socials”, com l’augment de beques, el suport a entitats de serveis socials i el conveni amb la Fundació Proa. En canvi, es suprimeix, respecte a la proposta anteriorment rebutjada, una partida de 15.000 euros per a un procés de participació ciutadana. Concretament, la redacció d'un Pla de Ciutat.
El portaveu del PSC, Enric Giner, va qualificar la proposta de modificació d’“irreprotxable” i socialment imprescindible. Mercè Haro, del PP, i Albert Comellas, de CiU, van argumentar la seva abstenció dient que havien arrencat del govern municipal el compromís per fer obres de millora a Finestrelles i per estudiar la viabilitat de permetre l’autorització de terrasses de bar a la via pública, en zones d’estacionament. ICV-EUiA va votar en contra perquè, segons Lídia Ibáñez, no es va incloure la seva proposta de destinar els 15.000 euros suprimits del procés participatiu a incrementar l'aportació econòmica al programa ‘Cap nen sense saber nedar’.
Jordi Figueras, d’ERC, va retreure al govern que s’hagi arribat al Ple amb una nova proposta sense discutir-ho abans en Junta de Portaveus. I el regidor no adscrit Roger Pons va estar en desacord amb què, per augmentar la partida de serveis socials, es redueixin despeses dels serveis de mediació i de dinamització de gent gran.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article