Inaugurada la conexió entre l'aeroport d' El Prat i Kazakhstan

La directora general de Turisme, Marian Muro, acompanyada de l’ambaixador de Kazakhstan, Bakyt Dyussenbayev, i del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, han rebut una delegació procedent del Kazakhstan.

Aquesta delegació, en la qual viatjaven 43 periodistes, ha arribat a Barcelona amb el primer vol procedent d’Almaty (Kazakhstan), que a partir d’avui i fins al mes d’octubre operarà Air Astana. Es tracta d’un vol regular que volarà a la capital catalana cada deu dies aproximadament, i que comptarà amb 180 places. Fins el passat mes de maig, la Unió Europea havia prohibit a aquesta línia aèria volar a Europa però un cop regularitzada la situació i aixecada la prohibició, Catalunya ha estat una de les primeres destinacions europees escollides per l’aerolínia per volar-hi. Això ha estat possible gràcies a la intensa feina que l’Agència Catalana de Turisme (ACT) porta fent fa més de nou anys en el mercat de Kazakhstan, per tal de promocionar la destinació turística catalana i captar el turista d’aquell país.
I és que l’obertura d’aquest nou mercat s’emmarca dins l’estratègia de l’ACT de treballar intensament per obrir nous mercats entre les ex-repúbliques soviètiques. Així, el passat 2 de juny Catalunya va rebre també el primer vol regulat entre Moldàvia i Barcelona, operat per Air Moldavia, i que serà operatiu fins el mes d’octubre amb una freqüència de 10 dies. I el proper 24 de juliol, arribarà a Barcelona el primer vol regular des d’Armènia, operat per Vueling, que serà operatiu fins el mes de setembre amb una freqüència de 8-10 dies. Els 43 periodistes que viatgen amb la delegació tindran l’oportunitat de conèixer alguns dels indrets més coneguts de Catalunya.
Faran una ruta panoràmica per Barcelona, tindran l’oportunitat de visitar Montserrat i viatjaran fins la Costa Daurada, entre d’altres. El mercat de Kazakhstan té molt d’interès per Catalunya, tant per les previsions de despesa com de pernoctacions. Donat que el vol fins a Barcelona dura 8 hores, està previst que aquest turista vulgui aprofitar al màxim el seu viatge i per tant la seva estança sigui superior a la mitjana de la de la resta de turistes procedents dels països de l’ex-URSS, entre 12 i 14 nits aproximadament enfront les 9 nits de la resta. A més, també es calcula que la despesa diària serà superior, de 150-200 euros/dia enfront els 130 euros de la resta de mercats de l’ex-URSS.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article