S'optimitzarà la planta de residus metropolitans de Viladecans/Gavà

Projectada una inversió de vuit milions d'euros per renovar la planta, que processa els envasos i residus voluminosos de bona part del territori metropolita.

L’objectiu és aconseguir una instal•lació més eficient, sostenible i segura Avui s’ha presentat el projecte de reforma del Centre de Tractament de Residus Metropolitans (CTRM) de Gavà-Viladecans, una de les plantes que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) gestiona dins del seu model integrat. La planta està operada per TERSA, empresa pública participada per l’Ajuntament de Barcelona (58%) i l’AMB (42%). Concretament, la planta, que va entrar en funcionament l’any 1992, s’encarrega de processar els residus de la fracció envasos procedents de la recollida selectiva, separant els diferents materials (PET, PEAD color, PEAD natural, plàstic mixt, ferro, alumini, etc.) per enviar-los posteriorment a les pertinents instal•lacions de reciclatge i donar-los una nova vida. El CTRM també compta amb una altra línia que processa els residus voluminosos de la zona del Baix Llobregat, tant els que provenen de la recollida com de les deixalleries. La planta té capacitat per tractar 24.000 tones/any d’envasos i 50.000 tones/any de residus voluminosos.
Actualment, la línia de tractament d’envasos ocupa dues naus. La optimització de la planta renovarà completament la maquinària, permetent un procés totalment automatitzat que ocuparà només la meitat de l’espai. A la nau que quedarà lliure s’hi instal•larà la nova línia per al tractament de residus voluminosos, que fins ara estava situada a l’aire lliure. Aquesta nova línia passarà a ser una de les més modernes d’Europa, comptant amb diferents equips segons la mida i material del residu. Està previst que les obres de millora comencin aquest mes de juliol, i que finalitzin en acabar el 2014. L’objectiu d’aquesta remodelació és crear una instal•lació més eficient, amb un menor impacte ambiental i que garanteixi totes les mesures de seguretat marcades per la normativa de prevenció de riscos laborals. El cost total del projecte serà de 8 milions d’euros, finançats amb recursos propis de TERSA. El cost de la planta d’envasos s’anirà recuperant a través d’ECOEMBES. Assumpta Escarp, Vicepresidenta de Medi Ambient de l’AMB, la ressaltat la importància de transformar els residus en recursos donant-los una nova vida, i en el gran valor d’aquest tipus d’equipaments en un territori tan densament poblat com l’àrea metropolitana de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article