Castellví també fa plans d'ocupació

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha incorporat avui dues persones en el marc d’un nou pla d’ocupació, a través del qual es podrà donar feina durant quatre mesos a aquestes dues persones, i posteriorment a dues més que es preveu que s’incorporin al setembre.

Amb aquesta iniciativa, ja són quatre els plans i programes d’ocupació que s’han engegat al municipi des de finals de l’any passat. Els tres primers, ja finalitzats, han permès donar feina durant sis mesos a cinc veïns i veïnes en situació d’atur. El pla que avui arrenca compta amb el recolzament de la Diputació de Barcelona a través del programa complementari de suport a l’economia productiva local. Les dues persones que avui s’han incorporat realitzaran durant quatre mesos tasques d’operaris de brigada. Les persones incorporades es trobaven a l’atur i inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació.
Per al procés de selecció, l’Ajuntament va comunicar al SOC el perfil professional requerit, i des del SOC es va lliurar al consistori una llista d’11 persones que complien aquest perfil, seleccionades pel SOC d’entre els diferents veïns i veïnes en situació d’atur i demandants d’ocupació.
A partir d’aquí, l’Ajuntament va realitzar entrevistes a aquestes 11 persones amb una valoració tant de l’experiència i perfil laboral d’acord amb el lloc a ocupar com de la situació social de cada candidat. Aquest mes de juliol, es farà la selecció pel mateix sistema de les dues persones a incorporar al setembre. En aquest cas, es preveu la incorporació d’una persona per a tasques de brigada i d’una altra per a tasques de neteja, també durant quatre mesos.
El SOC facilitarà de nou a l’Ajuntament un llistat de persones que compleixin els perfils sol·licitats perquè se’ls puguin fer les entrevistes i tancar la selecció. Les despeses de contractació d’aquestes quatre persones –les que s’incorporen ara i les que ho faran al setembre- són a càrrec de la Diputació de Barcelona a través del programa complementari de suport a l’economia productiva local –línia de “finançament de plans locals d’ocupació”, a la qual s’ha acollit l’Ajuntament de Castellví. El consistori, per la seva part, finançarà el cost de l’equip de protecció individual –vestuari, etc.- de cada treballador/ora. D’altra banda, s’està pendent de la resolució per part del Consell Comarcal de la incorporació d’una altra persona a través d’un projecte d’accions de treball i formació destinat a les persones perceptores de la renda mínima d’inserció (PIRMI). A finals del 2014, es preveu que l’Ajuntament de Castellví de Rosanes hagi pogut donar temporalment feina a deu persones en situació d’atur en el transcurs d’un any.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article