Nova col·lecció permanent a la sala Muxart de Martorell

Aquest dijous, 3 de juliol, a les 20h, s'inaugura la col•lecció permanent Muxart, color i composició, al Muxart Espai d'Art i Creació Contemporanis de Martorell.

Un material historiogràfic i crític de gran valor que situa la pintura de Muxart en un dels referents de l'art català contemporani en la seva llarga trajectòria. Aquesta mostra s'articula com un recorregut en sis espais que permeten conèixer l'extraordinària producció de Muxart. Cada una de les sales reuneix obra de diverses cronologies i temàtiques que segueixen un guió conceptual basat en les paraules del propi autor. Els elements conductors de la mostra són la pintura i la paraula, l'obra del pintor i la seva veu. Cada àmbit es presenta dessota un enunciat propi de l'artista ("Mai pinto peixos", "No faig servir el collage" o "La pintura és més forta que l'artista!", un concepte verbalitzat que concentra l'atenció cap a les obres.
La veu de l'artista, en primera persona, suggereix reflexions i descripcions del talent pictòric de Muxart. El recorregut ens permet conèixer el seu univers iconogràfic, la manera com treballa la composició, l'expressionisme cromàtic de la pinzellada, la metodologia del procés pictòric, els seus referents històrics i el sentit de les sèries temàtiques. La mostra aplega una bona part dels millors llegats de Muxart: paisatges, marines, figures, bodegons, natures mortes, retrats, autoretrats, animals, flors o figures religioses. El Muxart Espai d'Art i Creació Contemporanis de Martorell està adscrita a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.
Jaume Muxart (Martorell, 3 de juliol de 1922) és fill predilecte de Martorell. L'any 2011 es va inaugurar, a la rehabilitada casa Par del barri de la Vila, el Muxart. Espai d'Art i Creació Contemporanis. Un centre cultural dedicat a l'art i la recerca sobre l'obra pictòrica del pintor martorellenc. Va estudiar al col•legi La Salle Bonanova i exposa, per primer cop, als 25 anys al costat d'autors com Sixt Blasco, Alexandre Siches i Marc Aleu. El 1948 participa en l'Exposició Nacional de Belles Arts de Madrid, i viatja a París becat per l'Escola Superior de Belles Arts. A partir d'aleshores exposa en la principals galeries i sales d'Europa. Exposa les col•leccions Muxart a Van Gogh (1990); Montserrat (1998) i Big Bang (2003). Aquesta última va ser inaugurada pels actuals Reis d'Espanya, Felip V i Letícia.
Font: Diputació de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article