L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat s’ofereix per la consulta del 9 de novembre

L’Alcalde, Isidre Sierra, ha confirmat la participació climentona mitjançant una carta a la vicepresidenta del govern català i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega.

A Sant Climent de Llobregat estan per feina, ni mocions monàrquiques o republicanes, ni mocions pel dret a decidir, plena lleialtat al Parlament de Catalunya que és on resideix la sobirania del poble Català, per això han sigut els primers a fer pública la predisposició de participar activament i institucionalment a la data que ha de culminar en la consulta per decidir el futur de Catalunya. Tot un exemple per a ciutats o pobles més grans del Baix Llobregat que diuen estar pel dret a decidir, però mantenen símbols unionistes “per imperatiu legal” o treuen símbols independentistes perquè segons ells “trenquen la convivència”. Algú va dir fa molts anys que la estratègia de Franco era arrossegar a la ciutadania cap a ciutats grans, deixar els pobles buits per diluir entre la multitud els sentits crítics dels seus ciutadans.
Un dels pobles més petits del Baix ha fet el pas i s’ha de reconèixer el gest. Aquest proper 9 de novembre l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat oferirà “la seva plena col•laboració en la realització de la consulta d’acord amb el Govern de la Generalitat de Catalunya” tal i com ha confirmat el consistori mitjançant una carta a la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega. L’escrit de l’alcalde, Isidre Sierra, respon d’aquesta manera a la decisió presa de manera unànime per tots els grups amb representació municipal en junta de portaveus. D’altra banda, i amb la voluntat de donar visibilitat i fer manifest el suport del consistori al procés de la consulta sobre la sobirania de Catalunya, els regidors climentons prendran part de l’acte convocat per l’Associació Catalana de Municipis per al proper 12 de juliol. Aquest aplegarà alcaldes i regidors d’arreu de Catalunya amb l’objectiu de mostrar el suport del món local al dret a decidir.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article