Molins de Rei vetllarà per les persones majors de 80 anys que viuen soles

Els Serveis Socials de l’Ajuntament han començat una campanya per detectar situacions de risc entre persones que tenen més de 80 anys, que viuen soles i que no utilitzen cap dels serveis d’atenció domiciliària.

El programa preveu un contacte personal amb tots els integrants d’aquest col•lectiu així com el lliurament d’una carpeta amb informació útil. Des de mitjans del mes de juny, totes les persones de Molins de Rei que viuen soles, que tenen més de 80 anys i que no són usuàries de cap servei de la cartera d’atenció domiciliària (servei local de teleassistència, servei de treballadora familiar o servei de neteja) han rebut una carta de l’Ajuntament explicant que rebran la trucada d’un professional per concertar una futura visita, i recomanant que mirin d’estar acompanyades per un cuidador o familiar quan es produeixi. Durant la visita es fa una enquesta per conèixer la situació sociofamiliar de la persona i per donar a conèixer els recursos i els ajuts que posa a disposició l’Ajuntament per aquest col•lectiu de persones.
També es dóna informació genèrica com adreces i telèfons de la Guàrdia Urbana, el Centre d’Atenció Primària, l’Oficina d’Atenció Ciutadana o l’Àrea de Serveis a les Persones. L’objectiu del pla és detectar possibles situacions de risc i d’aïllament social i, al mateix temps, oferir els recursos perquè aquestes persones puguin viure amb la màxima autonomia possible. Durant les tres setmanes que haurà durat la campanya s’hauran fet un total de 176 entrevistes, els resultats de les quals seran lliurats a l’àrea de Serveis Socials per planificar i executar futures actuacions. El programa “Els serveis socials més a prop” és fruit de la col•laboració entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Molins de Rei, gestionat per l’empresa Fundació Desenvolupament Comunitari.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article