El Pont del Diable es transforma en espai artístic

Durant la segona quinzena de juliol de 2014, del 11 al 26, tots els divendres i dissabtes a les 22.00 h (Diumenge 20 inclòs) tindrà lloc el projecte PAS al lloc més emblemàtic de Martorell.

Quin espai millor que aquest per donar un pas endavant en la difusió de la cultura? En aquest sentit neix el projecte PAS [Pont a les Arts Sonores], que representa un pas més cap al descobriment de diferents manifestacions al voltant del món de l’art en moltes de les seves disciplines, ja siguin representacions escèniques, musicals, arts visuals o noves tendències. Totes elles amb el so com a nexe comú. Passos rellevants: El PAS és un nou format de proposta cultural, organitzada des de la regidoria de Cultura i Joventut del PMSAP de l’Ajuntament de Martorell, i que pretén desenvolupar un seguit de propostes artístiques en l’espai més emblemàtic del municipi: El Pont del Diable.
Aquest format vol donar a conèixer un espai singular i utilitzar-lo per a fomentar coneixement i pràctica cultural a partir d’un projecte multidisciplinar, amb intervencions d’arts escèniques, musicals, audiovisuals i noves tendències. En si representa un pas més cap al coneixement, cap al descobriment de diferents manifestacions artístiques amb el so com a nexe comú en totes les seves formes i particularitats, constants i variables, explorant d’aquesta manera el seu indiscutible protagonisme i la seva rellevància més que simbòlica dins la creació artística. Fidel a aquest argument, PAS s’endinsa en la definició completa del so, i el so no és res més que una successió de canvis de pressió en un medi, provocats per una agitació, una vibració que es transmet en forma d’ones sonores en què a través de les seves característiques, freqüència i l’amplitud ens permeten diferenciar, en la varietat d’espectacles, sons de qualitat: llargs, curts, forts i febles, aguts i greus, i que percebem mitjançant el sentit de l’oïda.
La nova activitat vol convertir-se en un episodi rellevant del calendari cultural anual, si més no, en un referent a tenir molt en compte; vol ser una proposta cultural atractiva, un element que s’estableixi en l’imaginari col•lectiu de la població, que associï PAS a la definició d’una proposta cultural del tot dinàmica, espontània, festiva, alegre i estiuenca, molt capaç de potenciar la imatge de Martorell com a ciutat compromesa amb la seva història i la seva tradició i cultura, que fomenta la cohesió social i el desenvolupament cultural. PAS - Pont a les Arts Sonores pretén ser un pont de potencialitats, un projecte amb mirada al futur per donar resposta a la que sembla la demanda d’un públic cada cop més àvid, creixent i entusiasta que busca satisfer les seves inquietuds artístiques i culturals amb una oferta dinàmica i atractiva.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article