Promoció pel turisme escolar al Baix Llobregat

Els 40 assistents van participar en un programa molt intensiu alhora que enriquidor.

El Consorci de Turisme va organitzar aquesta setmana el tercer viatge/jornada per donar a conèixer el Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat, adreçat a personal educatiu dels centres escolars de la comarca, Barcelona i província. Des del Consorci es considera al sector educatiu com un dels públics prioritaris per a molts dels recursos turístics de la comarca.
La primera parada es va fer als museus de Martorell i al lloc més emblemàtic del Baix Nord, el Pont del Diable. Construït vers l’any 10 a. C. per les legions romanes és una de les poques restes que es conserven com a testimoni de la xarxa viària romana de la zona del curs baix del Llobregat i de l’Anoia. De Martorell es van desplaçar per visitar la masia Can Julià, el nou centre d’interpretació del riu Llobregat a Sant Boi de Llobregat. Can Julià (ecosistema fluvial) és la masia del segle XVIII situada al puig del Castell que acull el centre d'interpretació del riu i que us aproparà a la història del Llobregat i en revelarà els secrets. Abans d’anar a dinar van visitar l’ Espai Agroambiental de la Fundació SIGEA a Viladecans, amb l’ objectiu de promoure i difondre activitats d'educació ambiental, educació patrimonial i educació pels valors de la humanitat, coneixereu de primera mà totes les activitats i tallers adreçats al públic escolar.
Després del dinar es va acabar la jornada al Centre Jujol Cal Negre i un petit itinerari modernista a Sant Joan Despí. Una antiga masia del segle XVII, reformada per Josep Maria Jujol, conegut per haver col•laborat en les obres més emblemàtiques d’Antoni Gaudí. Les seves formes ondulades, els símbols religiosos i els colors llampants suggereixen el ric món interior de l’arquitecte. L’organització d’aquesta jornada per a personal del món escolar i educatiu s’emmarca dins de les accions de promoció del turisme escolar. Per potenciar aquest sector, des del Consorci de Turisme també s’han dut a terme d’altres actuacions que donen a conèixer el Programa d’Activitats Educatives del Baix Llobregat, una eina que conté informació de tota l’oferta educativa que hi ha a la comarca, així com l'assistència a la Mostra Pedagògica i presentació del Programa d'Activitats Escolars (PAE) de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article