Dones amb actitud emprenedora

Sota el títol d’‘Actitud emprenedora’, l’Espai Baronda va acollir ahir la tercera edició de la Jornada Emprenem, organitzada per l’Ajuntament d’Esplugues, amb la col·laboració del Consell de les Dones del Baix Llobregat.

La jornada va servir per mostrar experiències d’èxit no només de dones que ocupen alts càrrecs directius a empreses espanyoles i catalanes, sinó també investigadores capdavanteres. L’alcaldessa, Pilar Díaz, va començar destacant la “desigualtat encara visible” pel fet que només un 22% de dones ocupen càrrecs directius a les empreses, quan representen el 45% del mercat laboral i el 60% d’estudiants universitaris. I que precisament aquesta jornada presentava experiències d’èxit per mostrar que “les dones també podem estar al capdavant de grans projectes”. Pilar Díaz va participar en un diàleg amb la directora general d’Innovació i Estratègia d’Orange España, Mónica Sala.
Totes dues van coincidir a dir que, donat que el talent es reparteix per igual entre homes i dones, si només un 22% de directives són dones “es perd una part del talent”. Sala va afegir que hi ha aspectes culturals que suposen barreres per al col·lectiu femení i que “hem d’aprendre a demanar més”. La jornada va continuar amb una taula on tres directives van explicar com han arribat al seu lloc, des d’una perspectiva de gènere. La veïna d’Esplugues Sylvia Rausch, directora de marketing de Saba Aparcamientos & Saba Parques Logístics, va dir que l’actitud emprenedora “depén de nosaltres mateixes” i va apostar per la innovació com a aspecte més destacat per arribar a l’èxit. Ana Maria Gassió, consellera delegada de Pompas Fúnebres de Badalona SA, va subratllar que per tenir actitud emprenedora cal “constància i entusiasme”. I per a Vanesa Ribas, directora d’Essentialbcn Events SL, cal “passió, flexibilitat i aliances”. Per últim, tres investigadores capdavanteres en els seus àmbits a nivell mundial van exposar les seves visions.
L’espluguenca Verónica Rodríguez-Bravo, doctora en Biologia que treballa al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York, va explicar que en el seu àmbit ha vist com es potenciava més els homes que les dones, que estan en minoria, però que és qüestió que “ens ho poguem creure que podem liderar un grup”. Per a la professora de Psicobiologia i Neuropsicologia de la Universitat de Barcelona Montserrat Pérez Pàmies, “fa temps tothom demanava que el curés un home, però ara tothom demana una metgessa, perquè les dones tenim més empatia”. La cap de la Plataforma d’Espectrometria de Masses de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), Marta Vilaseca, va ressaltar que “mai m’han tractat diferent per qüestiò de gènere”.
Font: Aj. Esplugues.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article