Nou casal de cultura per Collbató

Gran participació a la inauguració del Casal de Cultura de Collbató S’estima que al llarg de la jornada inaugural de dissabte van ser entorn a 800 les persones participants

Al voltant de 800 persones prenien part de les diferents activitats que al llarg de la jornada tenien com a objectiu commemorar la inauguració del Casal de Cultura de Collbató. Aquest obria oficialment les seves portes al migdia amb un tall de cinta compartit del que participaven l’alcaldessa, Ana Úbeda, els representants de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, anteriors alcaldes del municipi implicats en el desenvolupament del projecte i presidents de les entitats i associacions de la població.
Al llarg dels parlaments intervenien l’alcaldessa, el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Joan Pluma, el diputat adjunt de cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Combarros. En la seva intervenció Ana Úbeda va voler destacar, un cop esmentada l’evolució de l’edifici al llarg de tres dècades que “és molt gratificant poder inaugurar de manera definitiva aquest equipament, aquest cop sí, amb tots els elements necessaris per acomplir amb la funció per a la qual va ser pensat fa trenta anys: ser el referent i el lloc de trobada de tots els collbatonins i collbatonines”.
La jornada es va completar amb diferents activitats culturals com l’actuació de l’entitat dedicada al fitness i la dansa, D8N8; un espectacle d’animació infantil; l’actuació de l’escola municipal de música o el concert d’Amazing Gospel amb el que es tancava la programació. Aquest programa incloïa, com no podia ser d’una altra manera, un espai per a la literatura amb una presentació literària organitzada per Collbató Negre amb la presència del Premi Planeta 2012, Lorenzo Silva, i de Víctor del Árbol, guanyador també al 2012 de Le Prix du Polar Européen a la millor novel•la negra europea. L’edifici Amb 2.000 m2 de superfície, el casal disposa d’espais per a acollir serveis com la biblioteca municipal, que passa a integrar-se a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona o el Casal d’Avis Sant Corneli a més de posar a disposició del teixit associatiu i dels veïns i veïnes una sala d’actes amb capacitat per a un centenar de persones, un espai d’exposicions i aules de reunions per a exposicions, tallers o cursos.
Pel que fa a l’edifici aquest destaca per ser un equipament sostenible gràcies a l’ús de plaques solars destinades a l’escalfament de l’agua, plaques solars fotovoltaiques per a la producció d’energia elèctrica, lluernes i finestrals per a l’aprofitament de la llum natural i d’un dipòsit de recollida d’aigües pluvials per al reg del jardí que envolta l’edifici. Els serveis La nova biblioteca és el primer dels serveis municipals dels que podem gaudir al Casal de Cultura. Aquest espai, amb uns 800 m2 de superfície, ofereix 10.700 llibres, 1.400 documents audiovisuals i 47 subscripcions a diaris i revistes i es troba integrat a la Xarxa de Biblioteques Municipals. En aquests primers moments la biblioteca es troba oberta de dilluns a divendres de 16 a 20.30 h i els dimecres al matí de 10 a 14 h. De l’1 al 24 d’agost l’equipament romandrà tancat i obrirà les seves portes el dia 25 mantenint aquest mateix horari de juliol fins a l’inici del setembre. Precisament s’espera que l’1 de setembre s’hagi culminat el trasllat del Casal d’Avis Sant Corneli a les noves instal•lacions de les que disposarà al nou edifici. L’objectiu de posposar aquest canvi d’emplaçament ha estat no interrompre el servei de lleure i cultural que s’ofereix a la gent gran de la població.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article