El Baix Llobregat també s’autoinculpa per participar el #9N

La comarca llobregatina es va fer notar a la concentració davant del TSJC a Barcelona per mostrar el seu rebuig i encetar la campanya d’autoinculpacions pel 9N, arran de l’admissió a tràmit de la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega i la consellera, Irene Rigau.

Per si no s’havien trencat prou mites envers la implicació del Baix Llobregat amb el procés sobiranista, ahir es va poder assistir a un altre acte d’unitat. A la mateixa cua que formaven voluntaris per autoinculpar-se per haver participat d’una manera o altre, al procés consultiu del 9N es van poder veure sensibilitats de tot tipus amb un mateix objectiu, plantar cara a una justícia que, a cop d’ ‘ordeno i mando’, vol criminalitzar el dret a decidir de les catalanes i els catalans. Entre la multitudinària filera de gent que encerclava l’edifici del TSJC per, atenció, entrar a una administració judicial i ‘admetre’ que havien comés delicte pel sols fet d’anar a votar a una convocatòria que, segons el mateix ens judicial no té cap valor, ens vam fixar en tres personalitats del Baix Llobregat de procedències diferents.
Com no podia ser d’altre manera, Oriol Junqueras, Alcalde vicentí i President d’ ERC no va defugir estar a primera línia de carrer, i va guardar (perquè no dir-ho) estoicament el seu lloc a la cua, davant l’interrogatori constant dels assistents sobre les ‘congelades’ relacions amb el President Mas per donar pas a l’última embranzida al procés sobiranista, fins culminar el seu torn d’auto-inculpació. Però sens dubte la imatge d’unitat llobregatina de la jornada va ser quan van coincidir l’espluguí Jaume Marfany, Vice-President de l’ANC amb Isidre Sierra, ‘descarat’ Alcalde independentista de Sant Climent de Llobregat. Després d’aquesta trobada, Marfany, com a màxim representant de l’entitat que havia convocat la concentració declarava, ‘La gent ha d’estar tranquil•la, tot el procés és democràtic i pacífic’. A documents adjunts es pot descarregar un PDF per entregar-lo al Jutjat de guàrdia més proper i, en el cas de Barcelona, a la seu del TSJC. Al document, els signants admeten haver participat a la consulta del 9N sense haver estat obligats per cap institució o persona; i denuncien “la manca de garanties democràtiques de l’Estat espanyol, on la divisió de poders és inexistent”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article