Dos establiments del Baix Llobregat reconeguts entre els que han complert 100 anys o 150

Economia.

Un instant de l’ acte protocol•lari.
Un instant de l’ acte protocol•lari.

El president Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, lliurava ahir vespre els guardons que reconeixen les iniciatives més innovadores del comerç urbà de proximitat.

Els Premis, enguany en la seva 18a edició, són el reconeixement del Govern a les iniciatives més innovadores en comerç urbà. La Generalitat també reconeix la trajectòria de 23 establiments comercials centenaris i de 12 comerços amb més de 150 anys d’història.

La consellera ha recordat que “quan parlem de comerç parlem de cohesió, veïnatge, dinamisme i, en definitiva, de fer ciutat. Parlar del comerç vol dir parlar de les persones, dels comerços amb personalitat. Vol dir innovar des de la tradició. Empreses que utilitzeu les mateixes receptes que fa 200 anys sense oblidar l’R+D”.

Chacón ha fet una anàlisi ràpida del sector i dels seus reptes: “Genereu activitat econòmica, sumeu el 16% del PIB. Sou sense cap mena de dubte empresaris i empresàries. Som conscients també del procés de transformació en què es veu immers el sector degut als canvis d’hàbits dels consumidors, accentuats per la integració de noves tecnologies, que afrontarem conjuntament”.

L’acte ha comptat també amb la participació de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i la presència de la secretària general del Departament, Marta Felip, i del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer.

La Generalitat de Catalunya ha distingit un total de 23 establiments centenaris per la seva trajectòria al servei del comerç, entre ells es troba la merceria centenària “Ca la Riteta” de Sant Boi, per altra banda, s’han reconegut 12 establiments comercials de cent-cinquanta anys o més d’història, entre ells es troba “l’Estanc” de La Palma de Cervelló.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article