PIMEC assegura que “Només la meitat de les empreses ubicades en polígons industrials disposen de bona connectivitat de comunicacions”

Economia.

Arxiu: P.I a Castellví de Rosanes.
Arxiu: P.I a Castellví de Rosanes.

La patronal ha elaborat un informe sobre la connectivitat als polígons industrials de Catalunya, amb l’objectiu de conèixer de primera mà la relació de les empreses amb la connectivitat i l’accés a la xarxa.

L’estudi, que s’ha realitzat a partir de les respostes de més de 250 empreses, indica que la xarxa encara es troba a mig camí de garantir la total connectivitat exigible per tal que les empreses es puguin digitalitzar adequadament.

Els resultats obtinguts a partir de les respostes indiquen que el 68% dels polígons disposen de cobertura 4G i un 10,2% només de cobertura parcial d’aquesta tecnologia.

Asseguren que, “el mercat és clarament oligopolístic en relació a l’oferta de telefonia mòbil. Només el 50% dels polígons les empreses poden optar a més de dues companyies de telefonia mòbil.”

I continuen, “pràcticament totes les empreses utilitzen totes les tecnologies disponibles (telefonia mòbil, portàtil, PDA, etc.), xarxes d'àrea local i d’altres tecnologies (GPS, TPV, etc.). El mercat, també, és clarament oligopolístic en relació a l’oferta de connectivitat terrestre. Només el 45% dels polígons les empreses poden optar a més de dues operadores de dades.”

A més a més, l’informe també recull la diferència que hi ha entre la velocitat contractada per les pimes i la velocitat mesurada de càrrega i descàrrega. Per al 23,5% de les empreses, la velocitat de descàrrega se situa per sota del 20% de la contractada, mentre que només el 44,6% de les enquestades disposen d’una velocitat que està per sobre el 80% de la contractada.

PIMEC finalitza el seu comunicat recordant que, “sempre hem mostrat voluntat per facilitar la transformació digital de les empreses, per això reclama que les administracions acompanyin el teixit empresarial en aquesta transició cap a la Indústria 4.0, que requereix una connectivitat que a hores d’ara no ha arribat al conjunt del territori.” L’ informe sencer es pot consultar a documents adjunts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article