L’ Aeroport del Prat podria ampliar la seva oferta amb vols directes a Vietnam

Economia.

Una imatge de la delegació catalana fent gestions a Hanoi, la capital de Vietnam.
Una imatge de la delegació catalana fent gestions a Hanoi, la capital de Vietnam.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en el marc de la missió internacional al Vietnam del Port de Barcelona, s’ha reunit amb el director de Planificació empresarial de Vietnam Airlines, Nguyen Quang Trung, amb l’objectiu de poder disposar d’un vol directe entre El Prat i Vietnam.

A la trobada, on també han participat un representant de l’ambaixada espanyola i l’administrador de Duana de Barcelona, el conseller ha explicat com funciona la gestió aeroportuària a l’Estat i el paper de la Generalitat per “potenciar noves rutes”. La companyia ha acceptat aprofundir en un estudi de viabilitat sobre aquest vol d’aquí 3 o 4 anys.

Durant la trobada, Calvet ha fet una presentació del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), que agrupa la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç i AENA.

En aquest sentit, el titular del DTES ha explicat la voluntat del CDRA de potenciar les connexions amb Àsia destacant el fet de poder disposar d’un vol directe des de Vietnam, tenint en compte els 26.000 vols indirectes que actualment hi ha entre els dos països.

L’aerolínia vietnamita ha dit que aprofundiran en l’estudi de viabilitat d’aquesta ruta per veure si seria factible. Per treballar-ho, el representant de Vietnam Airlines ha demanat poder intercanviar informació sobre la viabilitat de la ruta amb el CDRA.

A més, s’ha acordat treballar per dur a terme una trobada en el proper World Rutes de 2019 d’Adelaida. En aquest mateix marc de col•laboració s’ha acordat que Duana de Barcelona estudiarà el trànsit aeri de mercaderies entre Catalunya i Vietnam.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article