Unió de Pagesos assegura que el Baix Llobregat va ser una de les zones de conreu mes afectades pels aiguats de la setmana passada

Economia.

Així va quedar el Torrent de Batzacs, al Papiol.
Així va quedar el Torrent de Batzacs, al Papiol.

Aquests demanen a les administracions que reparin els camins i altres infraestructures malmeses pel gran volum de pluja que van caure a Catalunya, sobretot a les comarques del Montsià i el Baix Ebre, en plena collita d’olives i clementines, i al Baix Llobregat, molt afectada pels danys en l’ horta.

En concret, les rieres de Canyars, a Gavà, i de Sant Climent, a Viladecans, van arribar al màxim de la seva capacitat a primera hora de la tarda, sense sobreeixir, excepte en alguns punts on l’estructura té algunes deficiències, però els camps van quedar totalment inundats, i aquest matí encara havia zones amb força aigua.

La valoració de les pèrdues en els cultius encara no es pot fer, tot i que poden arribar a ser importants perquè l’acumulació de pluges dels últims mesos ha fet que les plantes estiguin molt saturades.

En aquesta zona, els cultius més afectats són les bledes, les pastanagues, els espinacs, els calçots, l’enciam, la col, la col-i-flor i l’api. Al terme del Papiol es va trencar el Torrent de Batzacs i es va inundar el Pla de Colomer.

A Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat, també afectades, les carxofes comencen a patir saturació i malalties fúngiques per l’acumulació de pluges dels últims mesos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article