L’ Aeroport del Prat finalitzarà el 2018 amb més de 50 milions de passatgers

Economia.

Aquesta és la tercera reunió que mantenen els membres del comitè.
Aquesta és la tercera reunió que mantenen els membres del comitè.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha valorat positivament les últimes xifres sobre tràfic de passatgers a l’Aeroport del Prat.

Després de la reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya, celebrat al mateix aeroport, ha anunciat que “tanquem l’any amb més de 50 milions de passatgers, superant xifres anteriors, el que constata que l’aeroport de Barcelona va molt bé” i que genera un impacte positiu en l’economia del país.

Tot i això, el conseller ha reconegut que aquesta infraestructura té un problema, el dels retards dels avions, que cal abordar i ha dit que en el marc del Comitè, s’ha fet un pas en aquest sentit.

“Cal analitzar les causes de la cronificació dels retards a l’Aeroport amb rigor i profunditat, perquè tenim el 50% de vols afectats per retards de mitja hora de mitjana” i ha afirmat que és una situació que cal corregir.

Així, ha explicat que el comitè ha determinat “establir actuacions micro i macro, tecnològiques i de coordinació que ens ajudin a superar aquesta cronificació dels retards i a fer d’aquest aeroport una millor infraestructura al servei de la societat i de l’economia del país”.

Calvet ha assegurat que s’encarregarà un estudi sobre els retards, que estarà sobre la taula “amb molt rapidesa” de manera que permetrà actuar ja a la temporada d’estiu del 2019.

“S’implicarà a tothom: aerolínies, Aena i la resta d’agents que treballen en el control, tràfic de vols i mobilitat aeroportuària”, ha afegit.

El conseller ha dit també que els retards “preocupen a ciutadans i empreses, que veuen com una infraestructura bàsica i estratègica per al desenvolupament de l’economia pot significar, alhora, un fre o una mala imatge de Barcelona i de Catalunya”.

La reunió ha servit per analitzar, amb totes les parts implicades en la gestió aeroportuària, les dades de trànsit del 2017 i les previsions per al 2018.

En aquest sentit, Calvet ha afirmat que “la reunió ve a demostrar que efectivament estem més preparats i en alerta que mai, i que ens volem anticipar a qualsevol situació que pugui significar retards a l’aeroport”.

El Comitè de coordinació aeroportuària de Catalunya es va constituir el 7 d’abril de 2014. Es tracta d’un òrgan creat per l’Estat amb l’objectiu de facilitar la participació de les administracions públiques i agents econòmics i socials als aeroports gestionats per Aena.

A aquest hi han assistit representants del Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, Aena, Enaire, l’Aeroport de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament del Prat de Llobregat, la Cambra de Comerç de Barcelona, Foment del Treball i el RACC.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article