Molins de Rei esperona a l’ empresariat sobre els usos industrials de la impressió en 3D

Economia.

La fabricació additiva o impressió 3D és una nova tecnologia que està transformant els mètodes de fabricació tradicional.
La fabricació additiva o impressió 3D és una nova tecnologia que està transformant els mètodes de fabricació tradicional.

Els seus principals beneficis se centren en la reducció de costos i la fabricació personalitzada de productes en nombrosos àmbits professionals.

Amb l’objectiu de difondre els avantatges i les oportunitats de negoci de la tecnologia 3D en l’entorn industrial, l’Ajuntament de Molins de Rei va organitzar una jornada durant la qual es va abordar la fabricació de prototips, sèries curtes i peces finals a la indústria i l’ús de nous materials d’impressió.

Bona part del protagonisme el van tenir proveïdors de les tecnologies d’impressió 3D, consultors i empreses que ja han incorporat la fabricació additiva a les seves plantes.

Després de la benvinguda a càrrec de l’alcalde Joan Ramon Casals, Tomàs Megía va desglossar les oportunitat de la fabricació additiva al nostre país.

Megía és representant de l’agència de la Generalitat ACCIÓ i coordina el hub de la indústria que ja utilitza la impressió en 3D al nostre país.

A continuació va ser el torn de Felip Fenollosa, director general del CIM UPC, qui va resumir els enormes beneficis que la impressió 3D aporta al disseny de prototips i a la fabricació de peces.

I finalment van intervenir els representants de tres empreses vinculades al sector per detallar la seva experiència. Van ser Israel Arias, director tècnic i comercial de Drukatt; Jaume Homs, Sales Manager HP 3D Printing Iberia; i Francisco Parejo, Area Sales Manager de Renishaw.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article