Esquerra es queda a les portes de ser primera força al Baix Llobregat per les eleccions estatals

Política., Editorial.

Un detall d’ un apoderat d’ ERC controlant un dels col•legis electorals a les eleccions d’ ahir.
Un detall d’ un apoderat d’ ERC controlant un dels col•legis electorals a les eleccions d’ ahir.

Els republicans guanyen a 14 municipis mentre veuen que el PSC aguanta l’ envit i es situa com a primera força a 16 localitats de la comarca, remarcar que ERC ha tret 3 diputats més que els socialistes al conjunt de Catalunya.

Resultats que poden servir a mode demoscòpic de cara a unes imminents eleccions municipals, sembla que l’ anomenat “cinturó vermell” va canviant al groc republicà, ERC ha fet calar el seu discurs no només basat en l’ independentisme en exclusiva i el seu tarannà social ha quallat a totes les capes socials desactivant el del PSC.

Simptomàtic que a poblacions com Martorell, els republicans hagin duplicat els vots de la comtessa electoral municipal del 2015, ben cert que l’ electorat català és savi, i que no vota el mateix a unes eleccions que a unes altres, però la bossa de vots està allà.

ERC, ha guanyat a poblacions fa uns anys impensables per diferents raons, una curiosa podria ser Sant Just, la població governada per l’ actual President del Consell Comarcal, el socialista Josep Perpinyà, Molins de rei, feu Convergent del sortint Joan Ramon Casals, o Olesa, on governen una coalició de persones amb diferents ideologies d’ esquerres.

Els republicans han sigut primera força a Begues, Castellví, Cervelló, Collbató, Corbera, El Papiol, La Palma de Cervelló, Molins, Olesa, Sant Climent (altre feu convergent per antonomàsia), Sant Esteve Sesrovires, Sant Just, (curiosament punxen a Sant Vicenç dels Horts com a segona força), Santa Coloma de Cervelló i Torrelles.

Com es comentava anteriorment, no són resultats que es puguin extrapolar a les futuribles eleccions municipals, però si que deixen pistes als directors de campanya de les properes comtesses electorals. S’ admeten apostes si els resultats són els mateixos o hi ha variacions importants ...

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article