CCOO denuncia que “Aigües d’Esparreguera Vidal SA exposa la ciutadania i els seus treballadors i teballadores al risc d'amiant”

Salut.

La Inspecció de Treball ha sancionat a l’empresa Aigües d’Esparreguera Vidal SA per no complir amb la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.
La Inspecció de Treball ha sancionat a l’empresa Aigües d’Esparreguera Vidal SA per no complir amb la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

El sindicat es pregunta, ¿Què hi ha de les persones treballadores que han patit aquest risc durant tants anys? Doncs l’empresa no està disposada a acceptar que va incomplir el Reial Decret del 2006, i no vol comunicar aquest fet. El risc econòmic preval davant la responsabilitat que ha d’assumir.”

Asseguren que, “quan es feien intervencions a la xarxa, amb canonades de fibrociment, no es posaven mesures per protegir la ciutadania d’aquesta exposició. Ni l’empresa ni l’Ajuntament d’Esparreguera (com a propietari del servei) donen explicacions sobre el tema.”

Aquests alerten que, “l’empresa ha pressionat a CCOO i a les persones treballadores perquè callin, intentant passar pàgina sense assumir cap responsabilitat. L’última mesura de pressió ha estat acomiadar un company de l’empresa, vinculat al sindicat CCOO.”

I finalitzen el comunicat dient que, “l’Ajuntament no veu com fer que l’empresa assumeixi la seva responsabilitat, mes enllà de mirar endavant i començar de nou. CCOO no permetrà que Aigües d’Esparreguera Vidal SA no assumeixi la seva responsabilitat.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article