Esparreguera pendent de la possible ampliació de l’ abocador de Can Mata

Societat., Salut.

Una imatge d’ arxiu de l’ abocador.
Una imatge d’ arxiu de l’ abocador.

El polèmic abocador, situat a pocs quilòmetres de la localitat, ha tingut episodis de forta olor que fins i tot han arribat a Olesa, Abrera o Sant Esteve Sesrovires.

L’Ajuntament està pendent de la convocatòria de la Comissió d’informació i seguiment del dipòsit controlat de Can Mata i del centre de tractament integral de residus Ecoparc4.

Aquesta Comissió, de caràcter polític, s’hauria d’haver convocat per part de l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola en un termini màxim de dues setmanes respecte a la Ponència Tècnica, que després de tres anys sense reunir-se, va ser convocada el passat dia 2 de maig.

El fet de coincidir amb període electoral pot haver afectat el calendari i, per això, des de l’Ajuntament s’espera que un cop constituïts els nous consistoris es convoqui amb celeritat aquesta comissió.

La comissió, que es constitueix el 2008 com a òrgan d’informació i seguiment de l’abocador, es composa per representants polítics de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, Esparreguera, Masquefa i Piera; representants veïnals i de la Coordinadora d’afectats per l’abocador, l’Agència Catalana de Residus, l’empresa explotadora del dipòsit, Cespa GR; el Consell Comarcal de l’Anoia i representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La ponència tècnica, celebrada el passat 2 de maig i a la qual va assistir la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, té com a principals funcions l’anàlisi dels resultats obtinguts del control dels vectors contemplats en el programa de vigilància ambiental, dels informes tècnics relatius als aspectes regulats per la llicència i el programa de vigilància ambiental i de les actes de control que s’efectuïn.

Durant la trobada es va preguntar també sobre la prevista ampliació de l’abocador de Can Mata, que ha rebut 32 al•legacions i que no ha estat aprovada definitivament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article