Primera trobada de la Comissió Tècnica del Consell de Salut del Baix Llobregat sota el títol “El benestar de les persones en xarxa”

Salut.

S’ha iniciat un camí pioner i innovador a nivell comarcal que vol unir forces per millorar els serveis cap a les persones tenint cura de la salut de la població.
S’ha iniciat un camí pioner i innovador a nivell comarcal que vol unir forces per millorar els serveis cap a les persones tenint cura de la salut de la població.

Xavi Paz Penche, conseller comarcal de Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social, es qui va donar la benvinguda a les persones participants, subratllant la importància de la coordinació i permanent comunicació de les àrees implicades.

Per part de la Generalitat de Catalunya, Fernando Girón Espot, cap del servei de Salut Pública al Baix Llobregat Centre-Litoral i l’Hospitalet de Llobregat i Baix Llobregat Nord, i Josep M. Oliva Solé, cap del Servei de Promoció de la Salut a Barcelona, van explicar els objectius més pròxims d’implantació local que té el PINAP, Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública, així com la seva implementació.

Juan Carles Contel Segura, membre del Comitè Tècnic del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat i del PIAISS, Pla Interdepartamental d’Atenció Integrada Sanitària i Social, va parlar d’altres models de coordinació i treball d’àmbit internacional en funcionament i va donar una pinzellada del model integrador català.

El personal tècnic municipal dels àmbits de Serveis Socials, Salut i Sanitat, van poder preguntar, compartir i fer propostes sobre els diferents plans interdepartamentals, el que va fer de la trobada un espai de xarxa enriquidor.

La sessió va finalitzar amb una dinàmica de grup que va ajudar a profunditzar en la percepció que els i les professionals tenen de la relació entre els Serveis Socials i els Serveis de Salut municipals, dibuixant en una línea de vida els aspectes facilitadors i les barreres percebudes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article