L’ Institut Joaquim Rubió i Ors de Sant Boi s’ emporta el Premi al millor eslògan seleccionat pel jurat jove del programa ‘Classe sense fum 2019" amb “No et fumis la vida”

Salut.

És un projecte que té com a objectiu que els escolars d’entre 12 i 14 anys no fumin.
És un projecte que té com a objectiu que els escolars d’entre 12 i 14 anys no fumin.

El projecte s’emmarca en la iniciativa Smoke-free Class, que s’ha validat científicament en diversos estudis epidemiològics i que es realitza a Barcelona des de l’any 1997 i a tot Catalunya des del 2004.

En concret, el programa s’ofereix a alumnes del primer cicle d’ESO, perquè entre els 12 i els 14 anys se sol donar el primer contacte amb el tabac. El nombre total d’adolescents que han participat en els premis des que es van estendre arreu del país fa 15 anys frega els 70.000.

Durant aquest curs, en què s’ha treballat especialment el tabac de cargolar, han participat gairebé 4.000 alumnes de 147 grups-classe de 32 centres educatius de Catalunya.

El programa es basa en el suport del grup i l’incentiu de la participació en un concurs per tal d’assolir el compromís conjunt de no fumar durant tot el curs escolar.

Els docents del centre imparteixen les sessions, fan un seguiment del grup i donen suport a l’alumnat que desenvolupa una activitat creativa que consisteix en l’elaboració d’un vídeo o un cartell amb un missatge orientat a la prevenció del tabaquisme a l’adolescència.

L’edat mitjana d’inici del consum diari de tabac al 2016 va ser de 14,6 anys. Per tant, és fonamental realitzar actuacions en aquestes edats. Els grups que completen el programa i es mantenen sense fumar participen en un sorteig per obtenir diversos premis basats en la promoció de l’oci actiu saludable en grup, i un jurat de professionals i un altre d’adolescents distingeixen els millors treballs amb guardons especials.

El programa està coordinat conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

A la ciutat de Barcelona el coordina l’Agència de Salut Pública de Barcelona, mentre que en implementar-lo arreu del país també hi participen com a entitats patrocinadores i col•laboradores la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer, el Futbol Club Barcelona i la Fundació “La Caixa”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article